Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Προχωρημένες επαφές για τον Μπαουτίστα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: Προχωρημένες επαφές για τον Μπαουτίστα

Ολυμπιακός: Ο Μπαουτίστα θα είναι ο αντί - Ελ Κααμπί;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Σε διαπραγματεύσεις με την Έιμπαρ για την απόκτηση του Γιον Μπαουτίστα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία. Την Δευτέρα (8/7), ο Ισπανός σέντερ φορ τέθηκε το τελευταίο διάστημα στα υπόψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και με βάση όσα προκύπτουν από την Ιβηρική υπάρχουν επαφές με τον σύλλογο στον οποίο ανήκει ο παίκτης.

Ο Μπαουτίστα είναι 29 ετών, δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Έιμπαρ μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και την τελευταία σεζόν είχε 37 συμμετοχές, 17 γκολ και τρεις ασίστ στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει 294 αγώνες, 70 τέρματα και 20 ασίστ.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και ενίοτε έχει χρησιμοποιηθεί ως περιφερειακός επιθετικός αλλά και εξτρέμ. Όμως, εκεί που αποδίδει καλύτερα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Πρόκειται για έναν παίκτη με ευχέρεια στο σκοράρισμα, αρκετά κινητικό, δυνατό στον αέρα, που σουτάρει σε πρώτο χρόνο είτε με το δεξί είτε με το αριστερό πόδι, που πιέζει τα αντίπαλα μπακ και κινείται και έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Μπαουτίστα αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Σε πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της βασκικής ομάδας και τον Απρίλιο του 2016 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα περνώντας ως αλλαγή στον αγώνα με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ. Ο Ισπανός φορ είχε 84 συμμετοχές, εννέα γκολ και δύο ασίστ με τη φανέλα της Σοσιεδάδ και είναι ένας παίκτης που γνωρίζει καλά και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Το καλοκαίρι του 2019, ο Μπαουτίστα παραχωρήθηκε δανεικός στην βελγική Έουπεν (27 παιχνίδια, τρία τέρματα, τέσσερις ασίστ) και δύο χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 2021 δόθηκε δανεικός στη Λεγκανές (26 ματς, τρια γκολ, μία ασίστ). Και το καλοκαίρι του 2022 πήρε μεταγραφή στην Έιμπαρ με την οποία έχει 78 αγώνες, 23 τέρματα και έξι ασίστ). Ο Ισπανός σέντερ φορ δεν έχει συνεργαστεί με τον Μεντιλίμπαρ, αλλά ο τελευταίος τον γνωρίζει καλά και εκτιμά πολύ την αξία του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ολυμπιακός ναι μεν περιμένει την οριστική απάντηση του Ελ Κααμπί, αλλά προσανατολίζεται να αποκτήσει και δεύτερο σέντερ φορ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις