Ασθενής σε καρότσα: Η απάντηση Γεωργιάδη

ΕΛΛΑΔΑ

Ασθενής σε καρότσα: Η απάντηση Γεωργιάδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ασθενής σε καρότσα: «Πέρασε ξαφνικά από μπροστά μας ένα αγροτικό με τον ασθενή και δύο άτομα πάνω στην καρότσα, προσπαθώντας να τον βοηθήσουν»

09.07.2024 | 11:16

Εξοργιστικές καταγγελίες από τη Ζαγορά Πηλίου, βάσει των οποίων ασθενής μεταφέρθηκε με καρότσα αγροτικού οχήματος μέχρι το Κέντρο Υγείας του χωριού, ελλείψει διαθέσιμου ασθενοφόρου. Όπως καταγγέλλει ο Βασίλης Τσαπράζης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Μαγνησίας ΚΚΕ στο Κοινωνία Ώρα Mega, από τα δύο ασθενοφόρα που διέθετε το Κέντρο Υγείας, το ένα ήταν σε συντήρηση, ενώ το άλλο απασχολούταν σε περιστατικό. «Πέρασε ξαφνικά από μπροστά μας ένα αγροτικό με τον ασθενή και δύο άτομα πάνω στην καρότσα, προσπαθώντας να τον βοηθήσουν», είπε στην εκπομπή ο κ. Τσαπράζης. Σχετικά με το πως τραυματίστηκε ο εν λόγω, ο κ. Τσαπράζης ανέφερε: «Είχαμε ένα ατύχημα, έπεσε από κάποιο ύψος. Υπήρχε μεγάλη αναμονή γιατί το καινούργιο ασθενοφόρο ήταν σε διακομιδή, που μπορεί να ξεπεράσει και τις 3 ώρες».

«Το δεύτερο ασθενοφόρο που είναι το παλαιότερο δεν επισκευάζεται ποτέ. Η Περιφέρεια δεν προκρίνει την επισκευή του γιατί μας λέει ότι έχουμε ήδη ένα. Το Υπουργείο Υγείας ως απάντηση σε παλαιότερο ερώτημα, είχε πει ότι υπάρχουν δύο ασθενοφόρα», επεσήμανε. Κατήγγειλε ακόμα πως «η κυβέρνηση της ΝΔ υποτάσσει την ποιότητα της υγείας στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα, στη λογική του κόστους – οφέλους». Μεταφέρει ακόμα πως ο ασθενής, ο οποίος αρχικά σταθεροποιήθηκε επί τόπου προτού μεταφερθεί επειγόντως, βρίσκεται τώρα σε «βαριά» κατάσταση.

Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μιλώντας στην εκπομπή, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε το περιστατικό, λέγοντας πως, εξαιρουμένης της έλλειψης ικανών μέσων για τη μεταφορά ασθενών, το υγειονομικό σύστημα της περιοχής λειτουργεί εύρυθμα. «Μιλάμε για τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας. Εκεί έχει δύο, το ένα πιο νέο, και ένα πολύ παλαιότερο 15 ετών, το οποίο είναι προς επισκευή και παραδίδεται αυτή την εβδομάδα», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν εξήγησε το γιατί η επισκευή κράτησε όσο κράτησε, ή γιατί δεν είχε αντικατασταθεί ένα όχημα «χρέπι» επί 15ετίας.

«Όταν έγινε ο τραυματισμός, πήγε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας ομάδα γιατρού και νοσηλευτή που σταθεροποίησαν την αιμορραγία του τραυματία επί τόπου. Ο άνθρωπος σήμερα ζει γιατί από το Κέντρο πήγε η ομάδα πάρα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε. «Έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί αμέσως, μεταφέρθηκε με καρότσα από το σημείο του τραυματισμού προς τη Ζαγορά, και όταν έφτασε στο κέντρο είχε φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον πήγε στον Βόλο». Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε πως το σύστημα υγείας αντέδρασε ακαριαία στο περιστατικό, σώζοντάς του τη ζωή, χωρίς να σχολιάζει εκτενώς την υλικοτεχνική έλλειψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
45χρονη βρέθηκε νεκρή σε παραλία του Ρεθύμνου - Δίπλα της βρισκόταν μεθυσμένος ο σύντροφός της 09.07.2024 | 11:16
Τουρίστες διέσωσαν αδέσποτο γατάκι - Μια ιστορία που συγκινεί 09.07.2024 | 11:16
Πότε λήγει η προθεσμία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι 09.07.2024 | 11:16
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 09.07.2024 | 11:16
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 09.07.2024 | 11:16
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 09.07.2024 | 11:16
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 09.07.2024 | 11:16
Ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο 09.07.2024 | 11:16
Exit mobile version