Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο: Συγκλονιστικές εικονες από τη φωτιά στην Πάτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο: Συγκλονιστικές εικονες από τη φωτιά στην Πάτρα

Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και γηροκομείο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες έγιναν για να απομακρυνθούν κάτοικοι από συνοικίες της Πάτρας, την ώρα που η φωτιά έκαιγε με μανία. Η κάμερα του Mega κατέγραψε την στιγμή που ένας αστυνομικός έχει πάρει αγκαλιά έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος έχει… κουκουλιάσει στην αγκαλιά του. Ο αστυνομικός απομάκρυνε τον ηλικιωμένο από τον τόπο κατοικίας του καθώς δεν ήταν σε θέση να περπατήσει και έτσι, τον σήκωσε στην αγκαλιά του και τον μετέφερε σε ασφαλές σημείο.

Φωτιά στην Πάτρα: Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παίδων

Αναστέλλεται προσωρινά, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, η λειτουργία του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από τη φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού. Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί αύριο το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.

Xωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιμετρική Οδό Πατρών. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφεραν εντός μόλις δύο ωρών η φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 4 ομάδες δασοκομάντος, 29 οχήματα και 10 εναέρια (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα).

Λόγω της φωτιάς, άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε νωρίτερα το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο». Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επενέβησαν στην εκκένωση του Οίκου φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο». Προς το παρόν, από το Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, έχουν διακομισθεί με ασφάλεια 10 παιδιά προς το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας». Μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ στις εκκενώσεις συνδράμουν ιδιωτικά ασθενοφόρα και ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού. Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της περιοχής. Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για τον καλύτερο συντονισμό των Υγειονομικών Σχηματισμών κατά τις απαιτούμενες εκκενώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ.

Μηνύματα από το «112»

Λίγο πριν τις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Εγλυκάδα να απομακρυνθούν προς Πάτρα, ενώ νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά το «112» στα κινητά των πολιτών που βρίσκονταν στις περιοχές Αρόη και Παγώνα, να απομακρυνθούν προς Πάτρα.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 14:15 εστάλη μήνυμα από το «112» στα κινητά των κατοίκων της περιοχής του Γηροκομείου να απομακρυνθούν προς Εγλυκάδα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών (Στρατόπεδο_ΚΕΤΧ)‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα.

29 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί (10:40) υπήρξε αναζωπύρωση στη Σιδηρούντα Χίου. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες δασοκομάντος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Λίγο αργότερα (11:11) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Ύδρα σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην οποία εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, επιχείρησε και 1 ελικόπτερο. Χωρίς ενεργό μέτωπο.

Στις 13:27, φωτιά ξέσπασε στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή και από μηχανήματα έργου και ΟΤΑ. Οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή διάσπαρτες ενεργές εστίες. Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:43 στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και ΟΤΑ. Έχει ελεγχθεί.

Στις 16:22, σήμανε συναγερμός στην Αγιά Λάρισας, λόγω πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 9 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Δυτική Αχαΐα, σε γεωργική έκταση της περιοχής Γομοστός. Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Έχει ελεγχθεί. Συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις