Εξαπατούσε σε μέρες καύσωνα πολίτες για τοποθέτηση κλιματιστικών – Πήγε να σκοτώσει αστυνομικούς

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαπατούσε σε μέρες καύσωνα πολίτες για τοποθέτηση κλιματιστικών – Πήγε να σκοτώσει αστυνομικούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Όσα βρήκαν οι αστυνομικοί

09.07.2024 | 12:59

Πλησίαζε πολίτες, που καίγονταν από τον καύσωνα και παριστάνοντας τον ειδικό, υποσχόταν την τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων για να…δροσιστούν, ενώ, κατά νου, είχε μόνο να τους «κάψει»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έπαιρνε τις προκαταβολές κι όχι μόνο για κλιματιστικά, αλλά και για… ανακαίνιση κατοικιών, που υποσχόταν, ακόμη και για δήθεν συμφέρουσα αγορά αυτοκινήτου κι εξαφανιζόταν. Όταν ένα από τα θύματά του, στα Ιωάννινα,  κατάλαβε την απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία, ο δράστης των απατών, επιχείρησε με το αυτοκίνητό του να πέσει πάνω σε αστυνομικούς! Ενας από αυτούς, γλίτωσε την αρτιμέλεια και ίσως και τη ζωή του, όταν με πλονζόν, πετάχτηκε στην άκρη του δρόμου και τραυματίστηκε από το χτύπημα του οχήματος, ευτυχώς ελαφρά! Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων έκαναν έφοδο στο σπίτι του, το πρώτο που αντίκρισαν πάνω σε γυάλινη επιφάνεια ήταν ποσότητα κοκαΐνης, της οποίας επρόκειτο να κάνει χρήση ο κατηγορούμενος και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού! Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, απάτη κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή ναρκωτικών.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο πλαίσιο αναζητήσεών του, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του από ημεδαπή, από την οποία είχε αποσπάσει την προηγούμενη ημέρα χρηματικό ποσό 900 ευρώ, με το πρόσχημα της τοποθέτησης κλιματιστικού. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να εξέλθει του οχήματος, το οποίο στη συνέχεια έθεσε αιφνιδιαστικά σε κίνηση με κατεύθυνση προς έναν από τους αστυνομικούς, τον οποίο χτύπησε ελαφρά, αφού εκείνος με ελιγμό κατάφερε να αποφύγει σφοδρότερο χτύπημα, χωρίς τελικά να τραυματιστεί. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εντοπίστηκε όμως στη συνέχεια από τους αστυνομικούς σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων».

Η κοκαΐνη

Ακολούθησε, όπως προαναφέρθηκε η έρευνα στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο  παρουσία δικαστικού λειτουργού  και βρέθηκε πάνω σε γυάλινη επιφάνεια και έτοιμη προς χρήση ποσότητα 1,38 γραμμαρίων κοκαΐνης καθώς και 120 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε επίσης και το αυτοκίνητό του. «Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ «διακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο, ο ημεδαπός είχε εξαπατήσει με διάφορα προσχήματα (ανάληψη οικοδομικών εργασιών στο πλαίσιο ανακαίνισης κατοικίας, τοποθέτηση κλιματιστικού και διευκόλυνση για την πραγματοποίηση συμφέρουσας αγοράς αυτοκινήτου) ακόμη τρία άτομα, από τα οποία απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 28.870 ευρώ. Ηταν βέβαιοι οι αστυνομικοί ότι τα θύματα του δράστη, ο οποίος με τα χρήματα εξασφάλιζε, μεταξύ άλλων, αγορά κοκαΐνης, ήταν περισσότερα.

Συνέχισαν την έρευνα και εξιχνίασαν άλλες έξι περιπτώσεις απάτης με τον ίδιο τρόπο, ανεβάζοντας το ποσό που άρπαξε από δέκα ευκολόπιστους πολίτες στα 82.600 ευρώ. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και ακολούθως παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Exit mobile version