Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές Ελλάδα τώρα 9/7: 29 εστίες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Ελλάδα τώρα 9/7: 29 εστίες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Φωτιές Ελλάδα τώρα 9/7: Τι σημειώνουν οι πηγές της Πολιτικής Προστασίας

Σε 29 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη είναι η πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους- αστικού ιστού στην περιοχή Αρόη στην Πάτρα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφεραν εντός μόλις δύο ωρών η φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 4 ομάδες δασοκομάντος, 29 οχήματα και 10 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα).

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Χίο, Ύδρα και Αγιά Λάρισας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν λίγες διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα. Ακόμη, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας οι πυρκαγιές σε Ρούσσα Σουφλίου και σε γεωργική έκταση της περιοχής Γομοστός στη Δυτική Αχαΐα έχουν ελεγχθεί.

Ειδικότερα όπως σημειώνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

Το πρωί (10:40) υπήρξε αναζωπύρωση στη Σιδηρούντα Χίου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες δασοκομάντος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Λίγο αργότερα (11:11) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Ύδρα σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην οποία εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, επιχείρησε και 1 ελικόπτερο. Η πυρκαγιά αυτή την ώρα δεν έχει ενεργό μέτωπο. Ακόμη, στις 13:27, φωτιά ξέσπασε στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή λίγες διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή και από μηχανήματα έργου και ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:43 στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου έχει ελεγχθεί και στο σημείο επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και ΟΤΑ. Συναγερμός σήμανε στις 16:22, στην Αγιά Λάρισας, λόγω πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 9 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Δυτική Αχαΐα

Τέλος υπό έλεγχο είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και στη Δυτική Αχαΐα, σε γεωργική έκταση της περιοχής Γομοστός. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις