Πάτρα φωτιά τώρα: Καλύτερη η κατάσταση στην περιοχή

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα φωτιά τώρα: Καλύτερη η κατάσταση στην περιοχή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Πάτρα φωτιά τώρα: Μηνύματα από το «112» για εκκένωση των περιοχών Γεροκομείο, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα - Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε ετοιμότητα

09.07.2024 | 16:43

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) στην Περιμετρική Οδό Πατρών. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και έλαβε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των δυνατών ανέμων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, λίγο πριν τις 16.00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενώ στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Λόγω της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Αρόης, στην Πάτρα, άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο». Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επενέβησαν στην εκκένωση του Οίκου φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο». Προς το παρόν, από το Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, έχουν διακομισθεί με ασφάλεια 10 παιδιά προς το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας». Μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ στις εκκενώσεις συνδράμουν ιδιωτικά ασθενοφόρα και ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού.

Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα

Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της περιοχής. Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για τον καλύτερο συντονισμό των Υγειονομικών Σχηματισμών κατά τις απαιτούμενες εκκενώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ.

Λίγο πριν τις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Εγλυκάδα να απομακρυνθούν προς Πάτρα, ενώ νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά το «112» στα κινητά των πολιτών που βρίσκονταν στις περιοχές Αρόη και Παγώνα, να απομακρυνθούν προς Πάτρα. Παράλληλα, λίγο μετά τις 14:15 εστάλη μήνυμα από το «112» στα κινητά των κατοίκων της περιοχής του Γηροκομείου να απομακρυνθούν προς Εγλυκάδα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών (Στρατόπεδο_ΚΕΤΧ)‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Ετικέτες
Exit mobile version