Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιάστηκε ο ταχυδακτυλουργός με την “ιατρική μάσκα”
ΕΛΛΑΔΑ

Πιάστηκε ο ταχυδακτυλουργός με την “ιατρική μάσκα”

Πώς άρπαζε κοσμήματα

Η ιατρική μάσκα προστασίας με την οποία κάλυπτε το πρόσωπό του για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του, δεν στάθηκε τελικά δυνατό να τον προστατέψει και από τα…μάτια των αστυνομικών δύο Τμημάτων Ασφαλείας, που συνεργάστηκαν για τη σύλληψή του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τον άνδρα, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε…πονοκέφαλο για ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά, καθώς, ενώ έμπαινε και περιεργαζόταν ακριβά κοσμήματα, δήθεν για να τα αγοράσει, σε κλάσματα του δευτερολέπτου, κατάφερνε να φύγει με αυτά χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ! Εκτός από το χαρακτηριστικό της ιατρικής μάσκας για την δήθεν προστασία από τον κορονοϊό, ο συγκεκριμένος, πάντα ανέφερε στους ιδιοκτήτες των κοσμηματοπωλείων ότι επιθυμούσε να κάνει ακριβό χώρο σε αγαπημένο του πρόσωπο! Εν τέλει, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση,  ο περί ου ο λόγος, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες, στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Είναι 63χρονος  ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, αλλά και παράβαση του Νόμου περί Όπλων. «Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος», αναφέρεται από την Αστυνομία «ο 63χρονος προέβαινε σε κλοπές κοσμημάτων από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, ο 63χρονος εισέρχονταν στα κοσμηματοπωλεία ως υποψήφιος πελάτης, που επιθυμεί να προβεί σε αγορά δώρου και αφαιρούσε, όταν είχε βεβαιωθεί ότι δεν τυγχάνει της προσοχής των υπαλλήλων και δίχως να γίνεται αντιληπτός, κοσμήματα μεγάλης αξίας. Σημειώνεται ότι ο 63χρονος για να μην ταυτοποιηθεί, φορούσε ιατρική μάσκα προστασίας με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».

Εννέα κλοπές

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν, έως τώρα, εννέα περιπτώσεις κλοπών από κοσμηματοπωλεία, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων υπολογίζεται άνω των 50.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και την κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων και πτυσσόμενο γκλοπ. Ο 63χρονος, καταλήγει η Αστυνομία,  έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ο 63χρονος, που συνελήφθη τώρα, φαίνεται ότι πήρε την…σκυτάλη παρόμοιων κλοπών κοσμημάτων, από έναν 41χρονο, ο οποίος συνελήφθη προ μηνών για δώδεκα παρόμοιες κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης σε κοσμηματοπωλεία του Κολωνακίου. Εκείνος, συνήθιζε να διαφεύγει πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι (!), οπότε οι αστυνομικοί σάρωναν το Κολωνάκι να βρουν τον άγνωστο-τότε- «με το πατίνι»,  να φέρνει βόλτες! Στο Κολωνάκι έλαβε τέλος και η δράση του, όπου συνελήφθη… λίγο πριν μπει σε ένα ακόμα κοσμηματοπωλείο. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Γεγονός είναι ότι τον εντόπισαν τελικά …πάνω στο ηλεκτρικό πατίνι, έξω από κοσμηματοπωλείο, προτού εισέλθει και προβεί σε κάποια έκνομη πράξη. Ως προς τον τρόπο δράσης,  είχαν πει οι αστυνομικοί, εισερχόταν στα καταστήματα, προσποιούμενος τον πελάτη και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσε τα κοσμήματα και αποχωρούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

Σε ενεχυροδανειστήρια

Στη συνέχεια, ο δράστης διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη. Εξιχνιάσθηκαν, τότε, 12 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μέθοδο σε κοσμηματοπωλεία σε Αθήνα, Κολωνάκι, Βριλήσσια, Νέα Σμύρνη, Πειραιά και μία περίπτωση κλοπής από φαρμακείο στην Αθήνα, απ’ όπου αφαίρεσε σακίδιο πλάτης. Το συνολικό όφελος που αποκόμισε ο κατηγορούμενος από την εγκληματική του δραστηριότητα, υπολογίζεται σε 62.610 ευρώ. Επιπλέον, ο 41χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, όπως και ο 63χρονος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις