Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 2024: Δείτε τους πίνακες 454 τμημάτων ΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 2024: Δείτε τους πίνακες 454 τμημάτων ΑΕΙ

Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 2024: Να τονιστεί πως κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου θα είναι ορατά στους υποψηφίους μόνο τα τμήματα στα οποία έχουν εξασφαλίσει την ΕΒΕ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Πανελλήνιες 2024. Να τονιστεί πως κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου θα είναι ορατά στους υποψηφίους μόνο τα τμήματα στα οποία έχουν εξασφαλίσει την ΕΒΕ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν αρχικά να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους δηλώνοντας τις προσωρινές τους προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια να προχωρούν στην οριστικοποίησή του μέσω της τελικής υποβολής του (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου), μέσα στην προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές, που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές ή Τμήματα των Πανεπιστημίων στις Πανελλαδικές 2024. Δείτε τον πίνακα με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής ΕΔΩ.

Πανελλήνιες 2024: Πώς υπολογίζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα θέτει ως ΕΒΕ ποσοστό Χ% του μέσου όρου (ΜΟ) των μέσων επιδόσεων (ΜΕ) όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4), του επιστημονικού πεδίου του υποψηφίου [ΜΟ=ΜΕΜ1+ΜΕΜ2+ΜΕΜ3+ΜΕΜ4)/4]. Το υπουργείο καθορίζει το εύρος για το ποσοστό Χ%. Ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της ΕΒΕ των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίστηκαν οι τιμές 0,80 και 1,20, αντιστοίχως.

Ως συντελεστής της ΕΒΕ μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής. Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της ΕΒΕ εισήχθη κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με βάση σχετική Υπουργική Απόφαση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις