Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης – καφές: Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας, απαντά η ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης – καφές: Ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας, απαντά η ΝΔ

Ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσίευσε, νωρίτερα, βίντεο στο ΤikΤok, σχολιάζοντας τον ΦΠΑ στον καφέ όταν σερβίρεται στο κατάστημα

Για «διαστρέβλωση της αλήθειας και μαύρη προπαγάνδα» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, με αφορμή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη για την τιμή του καφέ. «Δεν μας εκπλήσσει πια η εμμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την διαστρέβλωση της αλήθειας και τη μαύρη προπαγάνδα. Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων. Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ. Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας» ανέφερε σε δήλωση του ο Νίκος Ρωμανός, προσθέτοντας ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία».

«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε, επίσης, τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι «επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών» και κατέληξε: «Αντιθέτως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας».

Η δήλωση Ρωμανού ήρθε ως απάντηση στο βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλοντας την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ στο 24% «Νομίζω ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός», σχολιάζει παραπέμποντας σε παλιότερα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στον καφέ. «Να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο και να αφήσει τον Έλληνα να ευχαριστηθεί τον καφέ του σε μια τιμή αξιοπρέπειας» είπε χαρακτηριστικά.

@skasselakis♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις