Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά διαμέρισμα Κυψέλη: Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 3 οχήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά διαμέρισμα Κυψέλη: Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 3 οχήματα

Φωτιά διαμέρισμα Κυψέλη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα - Η κατάσταση με τις πυρκαγιές σε Πάργα, στη Μαγούλα, Πρέβεζα και Βόνιτσα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (10/7) σε διαμέρισμα 4ου ορόφου επί της οδού Αλκαμένους και Αγίου Μελετίου στην Αθήνα. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 3 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα που βρίσκονταν στο διπλανό διαμέρισμα. Δύσκολη και η σημερινή μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα με το έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών να κρίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό κυρίως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων.

Μέχρι αυτήν την ώρα τα πιο σοβαρά κρίσιμα μέτωπα εντοπίστηκαν σε Έβρο, Πάργα και Μαγούλα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλήθηκε κάποιος οικισμός, ενώ στο σημείο έσπευσαν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι χθες είχε εκδηλωθεί φωτιά ξανά στην ίδια περιοχή, ωστόσο, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Η εικόνα στην Πάργα, στη Μαγούλα και στην Πρέβεζα

Μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στην Πάργα, κοντά σε οικισμό, με τις πληροφορίες να μιλούν το απόγευμα για διάσπαρτες εστίες. Με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Στο σημειο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη. Πυρκαγιά ξέπασε νωρίτερα σε χαμηλή βάστηση στη Μαγούλα, κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις και λίγο πριν τις 16:00 έγινε γνωστό πως έβησε. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν τρία ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Καναλάκι της Πρέβεζας. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι μεγάλη, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα. Στο μεταξύ στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος ένιωσε δυσφορία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Καναλάκι της Πρέβεζας. Στην πυρκαγιά στο Καναλάκι επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων της ΕΜΟΔΕ, 1 υδροφόρα και 4 χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Πάργας. Από αέρος επιχειρούν 1 Canadair, 1 PZL και 6 AIR TRACTOR.

Η φωτιά στη Βόνιτσα

Καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Πογωνιά, του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας. Οι πυροοσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες. Ειδικότερα, στο σημείο έχουν σπεύσει 44 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων από 5η και 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 10 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις