Φωτιά Μενίδι τώρα: Καλύτερη η εικόνα – Κάηκαν εργοστάσια χαρτικών και πλαστικών

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μενίδι τώρα: Καλύτερη η εικόνα – Κάηκαν εργοστάσια χαρτικών και πλαστικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Φωτιά Μενίδι τώρα: Δύο μηνύματα από το 112 τη νύχτα

10.07.2024 | 09:36

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις Αχαρνές. Η φωτιά ξέσπασε στις 11 το βράδυ της Τρίτης (9/7) σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στον Δήμο Αχαρνών Αττικής, και συγκεκριμένα σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα σε δύο εργοστάσια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά κάηκε ολοσχερώς, ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει. Τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος «δείχνουν» πως η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Αυτή τη στιγμή, με το πρώτο φως της ημέρας, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο δείχνει βελτιωμένη. Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά αναζωπυρώθηκε από την πλευρά όπου έχει οικόπεδα, ενώ βγαίνουν πυκνοί καπνοί από εργοστάσιο χαρτικών, καθώς η πυρκαγιά σημειώθηκε σε βιομηχανική ζώνη. Συγκεκριμένα, δύο εργοστάσια τυλίχθηκαν στις φλόγες -ένα με χαρτικά είδη και ένα με πλαστικά-, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων μεταξύ τους. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, στο εργοστάσιο με τα πλαστικά η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη. Τα οικόπεδα που βρίσκονται στο σημείο έχουν πεταμένες παλέτες, ξερά χόρτα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η φωτιά ξεκίνησε από εκεί, δηλαδή μεταξύ των δύο εργοστασίων. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

 

Δύο μηνύματα από το 112 τη νύχτα

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν τη νύχτα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Νωρίτερα τη νύχτα, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βρεττός είπε ότι οι φλόγες μπήκαν μέσα σε εργοστάσια και αποθήκες. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ τη νύχτα ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις από τα εύφλεκτα υλικά που έκαιγε η φωτιά στα εργοστάσια και στις αποθήκες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών και συγκεκριμένα:

1. Στη Λεωφόρο Καραμανλή και Δεκελείας
2. Στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας
3. Στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος
4. Στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.

 

Ετικέτες
Exit mobile version