Φυτεία 2.500 δενδρυλλίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα

ΕΛΛΑΔΑ

Φυτεία 2.500 δενδρυλλίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συνοριακοί αστυνομικοί εντόπισαν στην παραμεθόρια μεγάλης έκτασης φυτεία δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.

10.07.2024 | 12:20

Λίγα μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη Θεσπρωτία, άγνωστοι, προς το παρόν, «καλλιεργητές», φρόντιζαν με οργανωμένο τρόπο, που περιλάμβανε αυτοσχέδια δεξαμενή νερού και σύστημα άρδευσης, τεράστια φυτεία δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης! Οι αστυνομικοί του Β Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αφού παρακολούθησαν επί ημέρες και διαπίστωσαν ότι κανείς δεν πλησίασε την τεράστια φυτεία, αποφάσισαν να επέμβουν.

Μέτρησαν περίπου 2.500 φυτά κάνναβης, άλλα να…θεριεύουν στο χώμα και άλλα σε γλάστρες. Με διάφορα αντικείμενα που έχουν περισυλλέξει από το χώρο της τεράστιας φυτείας στα σύνορα και τη βοήθεια και των αστυνομικών των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που θα ερευνήσουν για αποτυπώματα, επιχειρούν να βρουν και τους εμπλεκόμενους.

Στοχευμένες δράσεις

Η επιχείρηση εκδηλώθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, φυτεία ινδικής κάνναβης σε παραμεθόρια και δασώδη περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας.

Από την περιοχή της φυτείας εκριζώθηκαν συνολικά 1.252 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 1,50 μέτρο το καθένα, ενώ βρέθηκαν ακόμη φυτά κάνναβης σε γλαστράκια (φυτώριο) για μεταφύτευση στο έδαφος, συνολικού αριθμού 1.199 (εκ των οποίων τα 762 αποξηραμένα). Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκε εξοπλισμός πρόσκαιρης διαβίωσης (σκηνή, ατομικά είδη κ.α.) και γεωργικά εργαλεία. Η έρευνα για την ταυτοποίηση εμπλεκόμενων ατόμων στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

 

Και στο Ίλιον

Όμως, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται… οργασμός καλλιέργειας φυτών κάνναβης σε όλη τη χώρα, σε άλλη υπόθεση, στο Ίλιον Αττικής, συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών, 42χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επισημαίνει η Αστυνομία ότι μετά από διερεύνηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμου, που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SΚUNK) και στη διακίνηση των παραγόμενων ποσοτήτων, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, επετεύχθη ο εντοπισμός του.

Μετά από έρευνα, σε οικία στο Ίλιον, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου, ενώ βρέθηκε και ποσότητα κάνναβης. Μετά από έρευνα στην εν λόγω οικία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 22- δενδρύλλια κάνναβης, 875- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης(SKUNK), 180- γραμμ. κλώνων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 5- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -2.160- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Exit mobile version