Κάρπαθος ιστιοπλόος ατύχημα: Η κατάθεση της ομάδας της 40χρονης

ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος ιστιοπλόος ατύχημα: Η κατάθεση της ομάδας της 40χρονης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Κάρπαθος ιστιοπλόος ατύχημα: Ο αρχηγός της ομάδας, Αντρέι Προκοπένκο, περιέγραψε τις στιγμές από το δυστύχημα

10.07.2024 | 16:18

Στο Λιμεναρχείο Κάσου κρατήθηκαν τα μέλη της ομάδας του ιστιοφόρου HEAVEN από το οποίο μία Γαλλίδα αθλήτρια έχασε τη ζωή της στην διάρκεια ιστιοπλοϊκού αγώνα. Η ομάδα της άτυχης γυναίκας κρατήθηκε προκειμένου να δώσει κατάθεση για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ του αγώνα και αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι. Ο αρχηγός της ομάδας, Αντρέι Προκοπένκο, περιέγραψε μάλιστα τις στιγμές από το δυστύχημα. «Δυστυχώς όταν έπεσε στη θάλασσα χτυπήθηκε από το πηδάλιο του σκάφους. Το νερό ήταν γεμάτο αίμα από την πρόσκρουση και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό. Είμαστε συντετριμμένοι από αυτό το τρομερό δυστύχημα» ανέφερε ο κυβερνήτης του πληρώματος που και αυτός δίνει κατάθεση για το συμβάν.

Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές του Aegean 600, αγώνα στον οποίο συμμετείχε το πλήρωμα, μέσω του προέδρου τους, Γιάννη Μαραγκουδάκη, τόνισαν πως βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή τόσο με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (θάλαμος επιχειρήσεων) του Υπουργείου Εμπορικού Ναυτιλίας όσο και με το Λιμεναρχείο Κάσου, το οποίο σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές διενεργεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Επίσης υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την Γαλλική προξενική αρχή της Ρόδου, η οποία είναι αρμόδια για την επικοινωνία με τους οικείους της εκλιπούσας.

Είμαστε συντετριμμένοι, λένε στο Aegean 600 για το θάνατο της 40χρονης

«Είμαστε συντετριμμένοι, δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απώλεια. Εξήντα χρόνια διοργανώνουμε το Ράλλυ Αιγαίου με απόλυτη ασφάλεια και δόξα τω Θεό δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα. Για μας η ασφάλεια των πληρωμάτων είναι το Α και το Ω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε σεμινάρια πριν τον αγώνα και παρέχουμε έναν εμπεριστατωμένο και ενημερωτικό οδηγό τόσο για την ασφάλεια όσο και για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν» ανέφερε ο κ. Μαραγκουδάκης που εξέφρασε τον θρήνο του για την απώλεια της Γαλλίδας αθλήτριας και σημειώνοντας ότι οι σημαίες των κρατών που συμμετέχουν, θα κυματίζουν μεσίστιες ως το τέλος της διοργάνωσης.

Exit mobile version