Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Με το κλειδί… στην πόρτα
ΕΛΛΑΔΑ

Με το κλειδί… στην πόρτα

Πιάστηκαν «στα πράσα» μέσα σε πολυκατοικία της Καλλιθέας οι Γεωργιανοί διαρρήκτες με το «πασπαρτού» κλειδί.

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν στην Καλλιθέα τα μέλη συμμορίας Γεωργιανών διαρρηκτών, την ώρα που με κλειδί «πασπαρτού», επιχειρούσαν να εισβάλουν σε ένα ακόμη διαμέρισμα πολυκατοικίας, που είχαν στοχεύσει. Και η αναφορά σε ένα ακόμη γίνεται γιατί λίγο πριν είχαν καταφέρει να μπουν με τον ίδιο τρόπο σε άλλη της ίδιας πολυκατοικίας από το οποίο είχαν αφαιρέσει και πλήθος κοσμημάτων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Ήδη, οι αρμόδιες Υπηρεσίες Ασφαλείας της Αστυνομίας, έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν σε πόσες άλλες διαρρήξεις οικιών στην Καλλιθέα η σε όμορες περιοχές εμπλέκεται η τριάδα των Γεωργιανών διαρρηκτών. Οι τρεις μπουκαδόροι, ηλικίας 48, 47,43 χρόνων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία.

Το σήμα στη ΔΙ.ΑΣ.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν θύρα οικίας με τη χρήση κλειδιού τύπου «πασπαρτού» στην Καλλιθέα, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει οικία στην ίδια πολυκατοικία, όπου, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό της οικίας και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν κοσμήματα». Άλλοι ένοικοι διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, που άκουσαν τους παράξενους θορύβους, αντελήφθησαν ότι διαρρήκτες είχαν πάρει ένα-ένα τα διαμερίσματα και τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση, ζητώντας βοήθεια και άμεση αντίδραση της Αστυνομίας. Πράγματι, δόθηκε σήμα στις πλησιέστερες στην πολυκατοικία ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί βρέθηκαν πολύ γρήγορα εκεί.

Για τις συνθήκες σύλληψης, υπογραμμίζει η ΕΛ.ΑΣ.:

«Κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από σήμα του Κέντρου, μετέβησαν άμεσα στην εν λόγω οικία, όπου εντόπισαν τους κατηγορουμένους, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και τα κλοπιμαία από την οικία, που είχαν διαρρήξει νωρίτερα, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα». Όπως προαναφέρθηκε, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος της παράνομης δράσης των τριών Γεωργιανών με το κλειδί πασπαρτού και τα άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις