Τραπέζι έπεσε σε παιδί: Έσπευσαν γιατροί του «Γεννηματάς» και του «Αγία Σοφία»

ΕΛΛΑΔΑ

Τραπέζι έπεσε σε παιδί: Έσπευσαν γιατροί του «Γεννηματάς» και του «Αγία Σοφία»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Τραπέζι έπεσε σε παιδί: Τα συγχαρητήρια Γεωργιάδη

10.07.2024 | 11:18

Σωτήρια αποδείχθηκε για ένα παιδί δύο ετών από την Ελβετία που παραθέριζε σε νησί των Κυκλάδων, η συνεργασία των γιατρών στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Γεώργιος Γεννηματάς» μετά από ατύχημα που είχε τη Δευτέρα όταν μαρμάρινο τραπέζι έπεσε στην κοιλιά του. Αρχικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το παιδί μεταφέρθηκε από το νησί που βρισκόταν, στο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ότι, μεταξύ άλλων, είχε υποστεί ρήξη ήπατος και σπλήνας. Εκεί το παιδί εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και σταθεροποιήθηκε αλλά κρίθηκε απαραίτητο, μετά από επιστημονικό συμβούλιο γιατρών του νοσοκομείου, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετώπιζε το δίχρονο.

Στο «Γ. Γεννηματάς» το παιδί μεταφέρθηκε στο τμήμα του Αγγειογράφου «όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, Επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ. Σοφία” όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση» και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. «Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Τίτλος : Παιδάκι 2 χρόνων που παραθέριζε στη χώρα μας, σώθηκε χάρη στην Επιστημονική επάρκεια και ικανότητα των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Επεμβατική πράξη που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” είναι πρωτοποριακή ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα. Ένα πολύ σημαντικό ιατρικό επίτευγμα έλαβε χώρα την Δευτέρα 8/7/2024, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας με την άψογη συνεργασία των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Σοφία και του Γ.Ν.Α ” Γ. Γεννηματάς”. Πιο συγκεκριμένα, σώθηκε η ζωή ενός παιδιού 2 χρόνων το οποίο είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη χώρα μας και αμέσως διακομίστηκε από το νησί που βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» και εισήχθη άμεσα στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου και σταθεροποιήθηκε η κλινική του κατάσταση. Λόγω των πολύπλοκων προβλημάτων κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια Επιστημονικού Συμβουλίου από το θεράποντα ιατρό, Χειρουργό Κ Γεωργόπουλο Ιωάννη, με τη συμμετοχή ιατρών από διαφορετικές ειδικότητες .

Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” στο τμήμα του Αγγειογράφου, όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, Επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ Σοφία” όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση . Συγχαρητήρια στους Ιατρούς που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του πολύ απαιτητικού και σύνθετου περιστατικού και συγκεκριμένα στο Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Κλωνάρη Χρήστο , τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής κλινικής Χριστόπουλο Νικόλαο, την Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Μπαραμπαρέσου Χαρά και την Καζαντζή Μαρία και στους Αναισθησιολόγους Γαζελοπούλου Ειρήνη , Φλούδα Λητώ και Φιλιππία Αρώνη καθώς και στη Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Γ Γεννηματάς Κ Δημακοπούλου.

Τα θερμά συγχαρητήρια

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» κ. Ματίνα Παγώνη που ενέκρινε την διενέργεια της Επεμβατικής Πράξης, καθώς και στο ΕΚΑΒ και στις Διοικήσεις των δυο νοσοκομείων για την άμεση και ασφαλή μεταφορά του παιδιού. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο θεράποντα Παιδοχειρουργό Γεωργόπουλο Ιωάννη και στον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη που διενέργησε την πρωτοποριακή Επεμβατική Πράξη. Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων.

Exit mobile version