Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυτή είναι η πιο φθηνή χώρα για να ζήσεις το 2024
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η πιο φθηνή χώρα για να ζήσεις το 2024

Βρίσκεται στην Ασία και είναι ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ σε ποια χώρα θα ήθελες να εγκατασταθείς, αν μετακόμιζες στο εξωτερικό; Κριτήριο θα ήταν η δουλειά, η ποιότητα ζωής, η ομορφιά της πόλης που θα επέλεγες, η απόσταση ή οι γνωστοί σου που ενδεχομένως να ζούσαν εκεί; Σε περίπτωση που ο βασικότερος λόγος ήταν οικονομικός, οφείλεις να γνωρίζεις πως σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο «InterNations», η πιο φθηνή χώρα για να ζήσεις το 2024 βρίσκεται στην Ασία. Ειδικότερα, το Βιετνάμ βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας, καθώς πέρα από τα μαγευτικά τοπία του, σου παρέχει την ικανότητα να ζήσεις με λίγα χρήματα. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Βιετνάμ είναι η πιο προσιτή χώρα στον κόσμο για τους μετανάστες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ 53 προορισμών του κόσμου όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι. Σε αυτή την έρευνα συμμετείχαν πάνω από 12.000 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει σε διάφορες χώρες, κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή.

Οι τρεις παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη για τη δημιουργία αυτής της λίστας ήταν το γενικό κόστος ζωής της χώρας, το πόσο ικανοποιημένοι ήταν οι κάτοικοι από την οικονομική κατάστασή τους, αλλά και το αν το διαθέσιμο εισόδημα ήταν αρκετό για να ζήσουν μια άνετη ζωή. Το Βιετνάμ, λοιπόν, είναι η χώρα που συνδυάζει όλα τα παραπάνω στον μέγιστο βαθμό. Οι ασιατικές χώρες κυριάρχησαν στην εν λόγω λίστα, καταλαμβάνοντας έξι από τις δέκα πρώτες θέσεις. Να σημειωθεί, πως σε αυτή τη λίστα δεν υπάρχει καμία χώρα της Ευρώπης.

high-angle photography of boats on water near hill during daytime

1.Βιετνάμ
2.Κολομβία
3.Ινδονησία
4.Παναμάς
5.Φιλιππίνες
6.Ινδία
7.Μεξικό
8.Ταϊλάνδη
9.Βραζιλία
10.Κίνα

Και μπορεί σκοπός αυτής της λίστας να δείξει τον καλύτερο προορισμό για να ζεις με βάση το κόστος ζωής, ωστόσο οι άνθρωποι που μένουν σε αυτές τις χώρες επισημαίνουν πως δεν σχετίζονται όλα με τα χρήματα. Η καθημερινότητά τους δεν έχει άγχος και πίεση, με αποτέλεσμα η ψυχική υγεία τους να μην έχει σκαμπανεβάσματα και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους. Συνεπώς, υπάρχει απόλυτη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, γεγονός που αποτελεί βάση της ευτυχίας τους.

bird's eye view photography of mountain
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις