Παναθηναϊκός: 25 εκ. ευρώ δίνουν ομάδες για τον Ιωαννίδη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: 25 εκ. ευρώ δίνουν ομάδες για τον Ιωαννίδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνος Καραμάνογλου

Παναθηναϊκός: Σπόρτιγκ και Ίπσουιτς θέλουν Ιωαννίδη

11.07.2024 | 11:34
Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Την ώρα που τα πορτογαλικά ΜΜΕ επιχειρούν με ένα… στόμα και κοινά πρωτοσέλιδα να διατηρήσουν στην επικαιρότητα το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη, κάνοντας λόγο για ταξίδι ανθρώπων της, στην Αθήνα, προκειμένου να… πειστούν οι “πράσινοι”, στον Παναθηναϊκό απασχολούν το μυαλό τους εντελώς διαφορετικά πράγματα για τον 24χρονο επιθετικό.

Πρώτον, το πότε θα αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που υπέστη στην αριστερή ωμοπλάτη (απ’ το πέσιμό του σε άτσαλο μαρκάρισμα του Ρούντιγκερ), στο φιλικό που έδωσε η Ελλάδα στις 7 Ιουνίου με τη Γερμανία και αν θα μπορέσει να είναι διαθέσιμος -τουλάχιστον- στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου με τη Μάριμπορ ή την Μπότεφ στον Β’ προκριματικό του Europa League.

Δεύτερον, το πώς θα τρέξει μέσα στις επόμενες ημέρες η διαδικασία για την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου του με υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του. Διότι κι αυτό θα γίνει και μάλιστα σύντομα και δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο, η κεντρική απόφαση και η διάθεση τόσο του κλαμπ, όσο και της πλευράς του διεθνούς φορ.

Όπως δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στη διάθεση του κλαμπ σε κάθε προσέγγιση απ’ το εξωτερικό: Η… επιγραφή “Ο Φώτης δεν πωλείται” παραμένει κρεμασμένη έξω απ’ τα γραφεία της “πράσινης” ΠΑΕ και είναι και η τελική πρόταση στο απαντητικό email του Παναθηναϊκού σε κάθε προσφορά που δέχθηκε ή θα δεχθεί το εφετινό καλοκαίρι για τον 24χρονο επιθετικό.

Κι επειδή στην Πορτογαλία, συντηρείται στον… αφρό μία αίσθηση πως η Σπόρτινγκ, μπορεί να πιέσει και να πλησιάσει σε πρόταση τα 25 εκ. ευρώ, το πόσο -σχεδόν- ουτοπικό είναι όλο αυτό, επιβεβαιώνεται κι από μία πληροφορία που δεν είχε δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας, αλλά ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο τις διαθέσεις των “πράσινων”.

Η δεύτερη αγγλική πρόταση

Στις 19 Ιουνίου η νεοφώτιστη στην Premier League, Ίπσουιτς έκανε δεύτερη επίσημη κίνηση προς τον Παναθηναϊκό κι απ’ τα 22,5 εκ. ευρώ, διέρρευσε πως έφτασε τα 25 εκ. ευρώ, εισπράττοντας νέας αρνητική απάντηση από την πλευρά του “τριφυλλιού”.

Μόνο που πρόταση της αγγλικής ομάδας δεν ήταν 25 εκ. ευρώ, αλλά… παραπάνω. Στην προσφορά που κατατέθηκε από την Ίπσουιτς προς τον Παναθηναϊκό, εκτός από τα 25 εκ. ευρώ, οι Άγγλοι συμπεριέλαβαν και μπόνους -εφόσον ο Ιωαννίδης έπιανε έναν συγκεκριμένο (αλλά απολύτως εφικτό) αριθμό συμμετοχών- που θα έφταναν το ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Ήτοι η όλη μεταγραφή θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 29 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το όλο “πακέτο” γινόταν ακόμη πιο… δελεαστικό κι απ’ το γεγονός πως η Ίπσουιτς προσέφερε στους “πράσινους” και ποσοστό μεταπώλησης 15% για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό. Ο Παναθηναϊκός είπε και πάλι “όχι” σε όλα αυτά… Και σ’ αυτά τα ποσά δεν μπορεί να “μπει” ούτε η Σπόρτινγκ, ούτε και η Μπολόνια.

Το “κόλλημα” του Κίραν ΜακΚένα

Για τη μεταγραφή του Ιωαννίδη επέμενε πολύ, πάρα πολύ, ο Κίραν ΜακΚένα, ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, ο οποίος όπως παραδέχονται όλοι στο “Νησί” θα απασχολήσει έντονα ως προπονητής το αγγλικό (κι όχι μόνο) ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια.

Ήδη στην Αγγλία θεωρείται το next big thing στους προπονητές της επόμενης γενιάς και είναι αλήθεια πως… σόκαρε τους πάντες, με την απόφασή του να πει “όχι” στην πρόταση της Τσέλσι λίγο μετά την άνοδο της Ίπσουιτς στην Premier League μετά από 22 χρόνια και να παραμείνει στο “Portman Road” υπογράφοντας νέο συμβόλαιο έως το 2028.

Η απόφαση θα είναι κοινή

Άκρως κολακευτικό “πακέτο” για τον Ιωαννίδη, όμως για τον 24χρονο επιθετικό ήταν απολύτως κατανοητό πως τον απόλυτο λόγο σε όλο αυτό (θα τον) είχε μόνο ο Παναθηναϊκός. Και το “όχι”, ήταν “όχι”.

Έχει αποτυπωθεί ξανά, αλλά είναι η αλήθεια… Όταν κάποια στιγμή στο μέλλον έρθει η ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του ο Ιωαννίδης, η απόφαση θα είναι κοινή ανάμεσα σε ιδιοκτησία/διοίκηση και παίκτη. Λόγω (και) της προσωπικής σχέσης που υπάρχει.

Ο ΜακΚένα πήγε λοιπόν μετά από λίγες μέρες στην επόμενη επιλογή του, κλείνοντας τον 22χρονο Λίαμ Ντελάπ της Μάντσεστερ Σίτι, με τα λεφτά πάνω-κάτω που είχε προϋπολογίσει για τον Ιωαννίδη (23 εκατ. ευρώ, συν μπόνους), ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σταθερός στην στάση του και στις αποφάσεις του και η Σπόρτινγκ μπορεί να συνεχίσει να… ονειρεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 11.07.2024 | 11:34
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 11.07.2024 | 11:34
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 11.07.2024 | 11:34
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 11.07.2024 | 11:34
Ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο 11.07.2024 | 11:34
Tουριστική Προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στα Effie Awards 2024 11.07.2024 | 11:34
«Συνέχισε να δουλεύεις, αδερφέ, γιατί μπορείς τα πάντα» - Η συμβουλή του Ρόδρι στον Γιαμάλ  11.07.2024 | 11:34
Πλεύρης για Novartis: Αν βγουν οι κουκούλες θα δούμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ 11.07.2024 | 11:34
Exit mobile version