Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 44χρονος δολοφόνος τοπογράφου: Τα οικονομικά του κατηγορούμενου ερευνά η Αρχή
ΕΛΛΑΔΑ

44χρονος δολοφόνος τοπογράφου: Τα οικονομικά του κατηγορούμενου ερευνά η Αρχή

44χρονος δολοφόνος τοπογράφου: Ήδη, βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα της Αρχής στα οικονομικά του θύματος - Προφυλακίστηκε ο 44χρονος μετά την απολογία του

Έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία του 44χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό διενεργεί η Αρχή. Παράλληλα, ερευνώνται και στα οικονομικά ενός δεύτερου προσώπου που έχει μπει στο «κάδρο» των αρχών, ενώ με εντολή του επικεφαλής της αρχής κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται ήδη στα οικονομικά στοιχεία του τοπογράφου. Νωρίτερα, το δρόμο για τις φυλακές πήρε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 54χρονου. Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του τοπογράφου, Νίκος Αλετράς, τόνισε ότι ο εντολέας του αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Μεταξύ άλλων ο συνήγορος ανέφερε στη δήλωση του: «Την απόφαση (για προφυλάκιση) λίγο πολύ την περιμέναμε. Νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μου έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις δικονομικές εξελίξεις, τις νεώτερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία». Ακόμη ο κ. Αλετράς ανέφερε πως ο εντολέας του δεν είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο και πως η σύνδεση του ονόματός του με το νησί προκαλεί και σε εκείνον απορία.

Στα 100.000 ευρώ εκτιμάται το συμβόλαιο θανάτου

Το συμβόλαιο θανάτου για τον 54χρονο τοπογράφο εκτιμάται ότι πληρώθηκε ακόμη και 100.000 ευρώ, σύμφωνα με αξιωματικούς που έχουν άμεση εμπλοκή στις έρευνες για τη στιγνή δολοφονία στο Ψυχικό. Παράλληλα, στο επίκεντρο των ερευνών μπαίνουν τα οικονομικά του κατηγορούμενου 44χρονου και το πρώτο βήμα είναι ότι ανοίγουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Σύμφωνα με όσα έχουν περιέλθει ήδη ως πληροφορίες στους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος φαίνεται να είναι μέτοχος σε διάφορες εταιρείες και μία από αυτές βρίσκεται στο Αγρίνιο. Ο 44χρονος έχει καταγωγή από τη Ναύπακτο. Αστυνομικοί μετέβησαν στο Αγρίνιο για να ελέγξουν αν πράγματι υπήρχε εταιρεία, ωστόσο αποδείχθηκε «φάντασμα». Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε η μηχανή μεγάλου κυβισμού που κατείχε ήταν στο όνομα άσχετου προσώπου, που φέρεται μάλιστα να είναι τοξικομανής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις