Απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητο Λέσβος: Τραγωδία στο νησί

ΕΛΛΑΔΑ

Απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητο Λέσβος: Τραγωδία στο νησί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητο Λέσβος: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προηγήθηκε τροχαίο δυστύχημα, το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες και η φωτιά επεκτάθηκε στην περιοχή

11.07.2024 | 15:58

Άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Πολυχνίτου στη Λέσβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε προηγηθεί τροχαίο και το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες που επεκτάθηκαν σε αγροτοδασική έκταση.  Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από την Πυροσβεστική. Ειδικότερα, οι πυροσβέστες εντόπισαν σε αγροτικό αυτοκίνητο απανθρακωμένη σορό που αρχικά δεν ήταν δυνατόν να αναγνωριστεί αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα που συνέβη όταν το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και κατέληξε σε κτήμα.

Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και η φωτιά επεκτάθηκε στην περιοχή. Όπως μεταδίδεται, το αυτοκίνητο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Ο άνδρας, μόνιμος κάτοικος Αθηνών, έμενε προσωρινά στη Νυφίδα Λέσβου. Στη Λέσβο, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με τα επίγεια μέσα να είναι επτά, δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, και τις επίγειες δυνάμεις να απαρτίζονται από 22 πυροσβέστες και επτά οχήματα. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κατευθύνεται προς το ακρωτήρι του Αγίου Φωκά στο νότιο κεντρικό τμήμα της Λέσβου.

Φωτιά κοντά σε σπίτια στην Κορινθία

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, ωστόσο, δεν απειλείται ο οικισμός μέχρι στιγμής. Στο σημείο έχουν σπεύσει 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες από δήμο και την Περιφέρεια. Ισχυρή φωτιά μαίνεται για ακόμη ένα 24ωρο και στο Σουφλί, στο χωριό Ρούσσα.

Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται σε χαμηλή βλάστηση, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Ειδικότερα, έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες ενώ η Πυροσβεστική εξηγεί πως δεν εμπνέει ανησυχία η εξάπλωσή της.

Ετικέτες
Exit mobile version