Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη market pass Καστοριά: Απέσπασαν 4.600 ευρώ από 59χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη market pass Καστοριά: Απέσπασαν 4.600 ευρώ από 59χρονη

Απάτη market pass Καστοριά: Για την απάτη συνελήφθη ένας 45χρονος - Παρόμοιο περιστατικό στην Κρήτη

Θύμα απάτης με το πρόσχημα ότι θα της χορηγηθεί το επίδομα «market pass», έπεσε 59χρονη γυναίκα σε περιοχή της Καστοριάς. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών, καθώς ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία. Η γυναίκα κατήγγειλε πως στις 29 Απριλίου, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, προσποιούμενο υπάλληλο λογιστικού γραφείου και αφού της παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος «Market Pass» την έπεισε να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 4.666 ευρώ.

Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς, η υπόθεση εξιχνιάστηκε ενώ το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 45χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Παρόμοιο περιστατικό στην Κρήτη

Μία ακόμα απάτη κλήθηκαν να διαχειριστούν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης με θύμα μία 62χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών πηγών, όλα συνέβησαν χθες (10/7) όταν ένας άνδρας τηλεφώνησε την 62χρονη στο Ρέθυμνο και της παρουσιάστηκε ως λογιστής. Ο ίδιος την έπεισε ότι έπρεπε να κάνει κάποιες ενέργειες με την 62χρονη να χρησιμοποιεί τους κωδικούς του e-banking της και τελικά να δίνει πρόσβαση στον «μαϊμού» λογιστή.

Το αποτέλεσμα ήταν ο δράστης να της αφαιρέσει 4.000 ευρώ. Η 62χρονη λίγη ώρα αργότερα συνειδητοποίησε ότι έπεσε θύμα απάτης και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για την διαλεύκανση του συμβάντος αλλά και τον εντοπισμό των δραστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις