Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έφοδος στις φυλακές Τρικάλων: Αυτοσχέδια μαχαίρια – Τα drone και τα.. λάχανα
ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος στις φυλακές Τρικάλων: Αυτοσχέδια μαχαίρια – Τα drone και τα.. λάχανα

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί

Αιφνίδια έρευνα αστυνομικών της ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε στις φυλακές Τρικάλων, οδήγησε στην κατάσχεση αυτοσχέδιων μαχαιριών και κινητών τηλεφώνων, που βρέθηκαν στην κατοχή αλλοδαπών εγκλείστων. Μάλιστα, ένα από τα κινητά τηλέφωνα οι κάτοχοί του το έκρυβαν στον πάτο ενός πλαστικού κουβά, μέσα στον οποίο όμως, είχε τοποθετηθεί ένας ελάχιστα μικρότερος, που εφάπτετο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν οι αστυνομικοί τράβηξαν έξω τον μικρό κουβά, είδαν το κινητό στον πάτο του πρώτου και μεγαλύτερου, σκηνή την οποία βιντεοσκόπησαν! Στο παρελθόν, άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να περάσουν κινητά τηλέφωνα στις ίδιες φυλακές με…drone(!), το οποίο προσγειώθηκε στο προαύλιο, ενώ άλλοι, που συνελήφθησαν, είχαν κρύψει πολλά κινητά σε σακούλες με…λάχανα, παριστάνοντας κοντά στις φυλακές τους πλανόδιους πωλητές! Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες σε κελιά του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, με τη συνδρομή σωφρονιστικών υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί άνδρες και συγκεκριμένα:

· Ο ένας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθόσον βρέθηκε να κατέχει -2- αυτοσχέδια μαχαίρια, τα οποία κατασχέθηκαν.

· Οι άλλοι δύο, για ηθική αυτουργία σε εισαγωγή κινητού τηλεφώνου σε κατάστημα κράτησης, διότι στον έναν βρέθηκε -1- κινητό τηλέφωνο, με κάρτα SIM και στον δεύτερο, -1- κινητό τηλέφωνο, εντός του οποίου υπήρχαν -2- κάρτες SIM και -1- φορτιστής κινητού τηλεφώνου, τα οποία κατασχέθηκαν. Η προανάκριση, που στοχεύει να απαντήσει στο ερώτημα κάτω από ποιες συνθήκες πέρασαν τα κινητά τηλέφωνα στα κελιά των φυλακών, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων. Όπως προαναφέρθηκε, στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως και drone.

Ηταν τον Φεβρουάριο 2020 όταν έκπληκτοι οι αρμόδιοι έτρεχαν να δουν τι περιείχε το ιπτάμενο αντικείμενο. Επρόκειτο, όπως αποδείχθηκε, για κουτάκια αναψυκτικών (!!!), μέσα στα οποία είχαν τοποθετηθεί πέντε κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις, τότε, προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους όλη τη νύχτα πέριξ των φυλακών, ενώ και εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος είχε γίνει μεγάλη έρευνα. Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι και πιο πριν είχαν παρατηρηθεί ανάλογες… πτήσεις με drone και εξεταζόταν η τοποθέτηση συστήματος αντιdrone.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις