Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Κόρινθος τώρα: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κόρινθος τώρα: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο

Φωτιά Κόρινθος τώρα: Καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Στιμάγκα - Φωτιά και σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Μυτιλήνη

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, ωστόσο, δεν απειλείται ο οικισμός μέχρι στιγμής. Στο σημείο έχουν σπεύσει 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες από δήμο και την Περιφέρεια.

Ισχυρή φωτιά μαίνεται για ακόμη ένα 24ωρο και στο Σουφλί, στο χωριό Ρούσσα. Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται σε χαμηλή βλάστηση, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Ειδικότερα, έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Λαγός Διδυμοτείχου. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες ενώ η Πυροσβεστική εξηγεί πως δεν εμπνέει ανησυχία η εξάπλωσή της. Ένα άτομο βρέθηκε απανθρακωμένο εντός αυτοκινήτου στην Μυτιλήνη όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση στη Δ.Ε. Πολιχνίτου της Μυτιλήνης. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 12ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 2 Ε/Π και 5 Α/Φ. ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή (12/7)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής, Προστασίας αύριο (12/07), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις