Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι καλύτερες ελεύθερες παραλίες στην Αττική: Νερά που θα ζήλευαν και τα νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Οι καλύτερες ελεύθερες παραλίες στην Αττική: Νερά που θα ζήλευαν και τα νησιά

Σε αυτές τις παραλίες θα απολαύσετε πανέμορφες ακτές χωρίς αντίτιμο.

Ακόμα και μισή ώρα από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας, η ριβιέρα της Αττικής μας περιμένει με παραλίες βγαλμένες από ταξιδιωτικούς οδηγούς, ελεύθερες για το κοινό, για ξέγνοιαστες και οικονομικές διακοπές. Κρυστάλλινα νερά, πυκνά δάση, απόκρημνοι παράδεισοι, η Αττική έχει κάθε είδους τοπίο και εμπειρία να προσφέρει.

Ψάθα

Σταθερή αξία για τους παραθεριστές του σαββατοκύριακου, η Ψάθα είναι μία ευρύχωρη, ρηχή παραλία με βότσαλο 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια. Με τον Κορινθιακό κόλπο «μπαλκόνι» της, όσοι απεχθάνονται τις οργανωμένες πλαζ θα βρουν εδώ το στέκι τους, αφού δεν υπάρχει ούτε μία ψάθινη ομπρέλα. Υπάρχουν ωστόσο ταβερνάκια και μαγαζιά εκεί που τελειώνει η παραλία, ακριβώς εκεί που πρέπει για «επιδόρπιο» μετά το μπάνιο.

person wearing goggles while swimming under body of water

Σχοινιάς

Σε μία μοναδική τοποθεσία της Ελλάδας, η παραλία του Σχοινιά ανοίγεται μπροστά από το αισθητικό δάσος Σχοινιά του Μαραθώνα. Η είσοδος μέσα στο δάσος με αυτοκίνητο απαγορεύεται πια, αλλά με μία πορεία 5 λεπτών φτάνεις στην ακτή, μέσα από το δάσος κουκουναριάς. Αν και δημοφιλής, τις καθημερινές η μειωμένη κίνηση την καθιστά το απόλυτο ησυχαστήριο, μακριά από τους θορύβους της πόλης, σε ένα σκηνικό δυσεύρετο στην περιφέρειά μας.

Ερωτοσπηλιά

Αγαπημένο αγκυροβόλι των βορείων προαστίων, η Ερωτοσπηλιά βρίσκεται στη μεριά του Πόρτο Ράφτη. Συνδυάζει πράσινο, αμμόλοφους και βράχια και η απομονωμένη θέση της προσφέρει αξεπέραστη ηρεμία.

man freediving with fishes

ΚΑΠΕ

Το ΚΑΠΕ στο Σούνιο είναι ένας απόμερος κολπίσκος και θα το βρείτε με το που περάσετε από το χωριό Χάρακας. Ένας χωματόδρομος οδηγεί από την άσφαλτο σε μία κατάβαση με σκαλιά, αλλά και εκπληκτική θέα. Κατάφυτη με αρμυρίκια και σχοίνους, νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και ψιλή ξανθή άμμο και χαλίκι, το ΚΑΠΕ θα σε αποζημιώσει με τη νησιώτικη ομορφιά του και βρίσκεται περίπου 45 λεπτά οδήγησης από την Αθήνα.

man in black shorts holding blue plastic bucket on beach during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις