Συνήθειες που καταστρέφουν μια σχέση: Το λάθος που κάνουμε συχνά, σύμφωνα με ειδικό

PLUS

Συνήθειες που καταστρέφουν μια σχέση: Το λάθος που κάνουμε συχνά, σύμφωνα με ειδικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Είναι λάθος από κάθε άποψη, τονίζουν ειδικοί σε θέματα σχέσεων

11.07.2024 | 07:53

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαφωνήσεις και να τσακωθείς με τον σύντροφό σου μέσα στην καθημερινότητα. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι οι σχέσεις είναι εύκολο πράγμα, ούτε υπάρχει βιβλιαράκι οδηγιών για το τι να κάνεις και τι όχι προκειμένου να «χτίσεις» την τέλεια σχέση. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, κάθε σχέση πρέπει να αποτελείται από ορισμένες αρχές, οι οποίες είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται και από τα δύο μέλη. Ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια συγκαταλέγονται φυσικά σε αυτή τη λίστα. Εξίσου σημαντική για τη διατήρηση και την εξέλιξη μιας σχέσης είναι η επικοινωνία, το να έχεις κοινό κώδικα με τον σύντροφό σου και να μπορείτε να συνεννοείστε για πράγματα που αφορούν στην καθημερινότητά της.

Όσον αφορά τώρα στα don’ts; Ειδικός σε θέματα σχέσεων εξηγεί πως υπάρχει μια συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει μια σχέση «αθόρυβα», οδηγώντας τη στον χωρισμό. Ένα μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών τείνουν να την έχουν χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια τοξική συνήθεια, που καλό θα ήταν να τη σταματήσεις asap.

Σύμφωνα με την ψυχολογία, η τάση να μιλάς άσχημα – με υποτιμητικά λόγια και να χρησιμοποιείς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς – στον σύντροφό σου κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, μπορεί να βλάψει σοβαρά τη σχέση του. Ακόμα και σε μια στιγμή έντασης, αν και εφόσον θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτή τη σχέση, πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση αγενών εκφράσεων, όπως εκείνες που δηλώνουν υποτίμηση, περιφρόνηση και αδιαφορία.

«Πώς είσαι έτσι;», «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, δεν θα σε παντρευόμουν ποτέ», «Είσαι κατώτερος από εμένα», «Μου κατέστρεψες τη ζωή», «Δεν αξίζεις τον χρόνο μου», είναι κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού. Κι ενώ ο καυγάς τελειώνει, αυτές οι φράσεις δεν ξεχνιούνται, εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα μας και να λειτουργούν σαν «αγκάθι», οδηγώντας σιγά-σιγά αυτή τη σχέση στο τέλος της.

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε λήγει η προθεσμία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι 11.07.2024 | 07:53
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 11.07.2024 | 07:53
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 11.07.2024 | 07:53
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 11.07.2024 | 07:53
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 11.07.2024 | 07:53
Ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο 11.07.2024 | 07:53
Tουριστική Προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στα Effie Awards 2024 11.07.2024 | 07:53
«Συνέχισε να δουλεύεις, αδερφέ, γιατί μπορείς τα πάντα» - Η συμβουλή του Ρόδρι στον Γιαμάλ  11.07.2024 | 07:53
Exit mobile version