Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ο Δήμος Πειραιά απέκτησε 2 υπερσύγχρονης τεχνολογίας drones για αεροπεριπολίες
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμος Πειραιά απέκτησε 2 υπερσύγχρονης τεχνολογίας drones για αεροπεριπολίες

Άμεση αντιμετώπιση περιστατικών

Ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα του, για την πρόβλεψη της παραβατικότητας, τον έλεγχο της κίνησης των οχημάτων στους δρόμους της πόλης, αλλά και τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων πρόσθεσε από χθες ο Δήμος Πειραιά, με την απόκτηση 2 υπερσύγχρονης τεχνολογίας drones. Τα 2 drones, προσφέρθηκαν ως χορηγία στο Δήμο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, θα τα χειρίζονται εκπαιδευμένα στελέχη του Δήμου, κυρίως από τις Υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας ενώ οι πρώτες επιχειρησιακές τους πτήσεις αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα drones θα είναι συνδεδεμένα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά και με τον τρόπο αυτό θα είναι σε θέση οι Δημοτικές Υπηρεσίες να επιχειρούν, εφόσον παραστεί ανάγκη, άμεσα στο πεδίο, π.χ. σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, πλημμύρας, τροχαίου ατυχήματος, κατάρρευσης κτιρίου, ή και βανδαλισμού δημοτικής περιουσίας με πλήρη σεβασμό στους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας αλλά και κυρίως στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Η τελετή παράδοσης των 2 στο Δήμο, πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο του ΕΒΕΠ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Κορκίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σταυρούλας Αντωνάκου, του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Τάσου Μαρκαριάν, καθώς και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών Γεώργιου Δριτσάκου.

Άμεση αντιμετώπιση περιστατικών

Ο κ. Μώραλης σε δήλωση του τόνισε: «Προσπαθούμε να καλύψουμε με σύγχρονα μέσα το έλλειμμα του προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και την παραβατικότητα που υπάρχει στην πόλη είτε από παράνομες ενέργειες είτε από κακές συμπεριφορές. Με αυτά τα 2 , αλλά και με τις ενέργειες που κάνουμε, εμείς και η Κυβέρνηση για προσλήψεις Δημοτικών Αστυνομικών περί τα μέσα του 2025, θα αντιμετωπίζουμε πιο γρήγορα αυτά τα περιστατικά. Είναι η εποχή των drones, ο Πειραιάς πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να μπορεί έχει στη διάθεση του σύγχρονα εργαλεία ώστε να επιτελεί τα καθήκοντα του». Παράλληλα ο κ. Μώραλης πρόσθεσε: «Τα drones θα μπορούν να επιχειρούν σε ζητήματα που προέρχονται από φυσικές καταστροφές, όπως για παράδειγμα μετά από μία έντονη βροχόπτωση ποια σημεία στον Πειραιά έχουν πλημμυρίσει, ή κατά τη διάρκεια μίας αστικής πυρκαγιάς θα έχουμε άμεση εικόνα του συμβάντος. Θα επιχειρούν επίσης σε θέματα παράνομου παρκαρίσματος, φθορών, παραβατικών ενεργειών, παρεμπορίου αλλά και στο μέλλον θα μπορούμε να εκτελούμε, με αυτά, και εργασίες τοπογραφίας ή χαρτογράφησης».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια στο ΕΒΕΠ για ακόμη μία φορά που συνδράμει στις προσπάθειες του Δήμου Πειραιά, ο οποίος εδώ και μία δεκαετία όχι μόνο αναπτύσσεται αλλά και εκσυγχρονίζεται. Ως Περιφέρεια Αττικής είμαστε στο πλευρό όλων των Δήμων για τις πρωτοβουλίες που αφορούν την πρόληψη και την αποτροπή για θέματα ασφάλειας. Είναι μία καλή αρχή αυτή, η τεχνολογία μας βοηθάει». Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Τάσος Μαρκαριάν με δηλώσεις του τόνισε ότι: «Η απόκτηση αυτών των 2 είναι μία ακόμη μία προσπάθεια του Δήμου μας για τον εκσυγχρονισμό του και την καλυτέρευσή του στα ζητήματα κυκλοφορίας και πρόληψης της μικροπαραβατικότητας. Με τη χρήση τους θα είμαστε πιο άμεσοι στα εν εξελίξει περιστατικά αλλά και θα προστατεύσουμε καλύτερα τη Δημοτική περιούσια. Αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αστυνομία διαθέτει 14 εκπαιδευμένα στελέχη και κάποιους εκπαιδευτές πάνω στη χρήση των . Αν και είμαστε αρκετά υποστελεχωμένοι για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο Τμήμα αυτό θα γίνει εν καιρώ με τις 77 νέες προσλήψεις που περιμένουμε».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης σημείωσε ότι: «Αεροπεριπολίες στο Δήμο Πειραιά… Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ό,τι μπορούμε και βοηθάμε το έργο του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να μπορέσει να τιθασεύσει τα δύσκολα συμβάντα που υπάρχουν σε μία πόλη λιμάνι όπως είναι ο Πειραιάς με αυξημένη κυκλοφορία αλλά και πολλές νέες επιχειρήσεις. Θέλουμε να δίνουμε τη δυνατότητα να νοιώσει ο Πειραιώτης, ο επισκέπτης αλλά και ο τουρίστας της πόλης πιο ασφαλής. Ας μην ξεχνάμε ότι μία «αεροπεριπολία» αντικαθιστά 10 πεζές περιπολίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις