Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφόνος τοπογράφου Ψυχικό: Η δήλωση του συνήγορου του κατηγορούμενου
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφόνος τοπογράφου Ψυχικό: Η δήλωση του συνήγορου του κατηγορούμενου

Δολοφόνος τοπογράφου Ψυχικό: «Να μην καταπατάται το τεκμήριο αθωότητας του εντολέα μου», είπε ο δικηγόρος του 44χρονου κατηγορούμενου

Σε δήλωση με την οποία ζητά από τα μέσα ενημέρωσης αυτοσυγκράτηση αλλά και την μη καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας για τον πελάτη του, προχώρησε ο δικηγόρος του 44χρονου φερόμενου δολοφόνου του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό με ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα.

Ο συνήγορος, Νικόλαος Ι. Αλετράς, του προφυλακισμένου πλέον 44χρονου φερόμενου φυσικού δράστη της δολοφονίας του τοπογράφου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εκκρεμούν αναλύσεις κι εργαστηριακά αποτελέσματα σε πάμπολλα αποδεικτικά πια επίπεδα των ανακριτικών αρχών.

Αναλυτικά η δήλωση του Νικόλαου Αλετρά

«Αναφορικά με την από 2/7/2024 διερευνώμενη υπόθεση από το τμήμα ανθρωποκτονιών Αττικής, κατόπιν τάχιστης και πρωτοφανούς χρονικά ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας και την διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, ασκήθηκε η σχετική ποινική δίωξη και ο εντολέας μου απολογήθηκε χθες 11/7/2024 αρμοδίως ενώπιον της κυρίας τακτικής ανακρίτριας πλημμελειοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα την προφυλάκιση του στα πλαίσια ενδείξεων ενοχής, παρά την πολύωρη απολογία του, που απάντησε αυθόρμητα και πειστικά σε κάθε διατυπωθείσα ερώτηση που του ετέθη από πλευράς των αρμοδίων δικαστικών αρχών.

Στη λογική και την πραγματική διάσταση ότι εκκρεμούν αναλύσεις κι εργαστηριακά αποτελέσματα σε πάμπολλα αποδεικτικά πια επίπεδα (προφανώς ανώτερα νομικά των ενδείξεων και των ερμηνειών), που δεν έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες τεχνικές και εγκληματολογικές ερευνητικές υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ., και συνακόλουθα κατά πασά πιθανότητα παράγουν απόδειξη και συνιστούν στοιχεία και τεκμήρια, έναντι των μέχρι σήμερα υφιστάμενων ενδείξεων από πλευράς διωκτικών αρχών. Μετά ταύτα δεοντολογικά θα ήταν απαραίτητη η στάση αναμονής και αυτοσυγκράτησης τμήματος των ΜΜΕ, ώστε να μην καταπατάται και καταλύεται το τεκμήριο αθωότητας προβάλλοντας ενδείξεις και υποθετικές αναφορές ως θέσφατο. Άλλωστε το περιεχόμενο της απολογίας του εντολέως μου, μόνο δικαστικά ελέγχεται και κρίνεται καλυπτόμενο πλήρως από την δικονομική αρχή της μυστικότητας της ανάκρισης.

Μετά τιμής

Ο συνήγορος υπεράσπισης

Νικόλαος Ι. Αλετράς»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις