Σχολική εκδρομή… μετά ληστείας

ΕΛΛΑΔΑ

Σχολική εκδρομή… μετά ληστείας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

12.07.2024 | 09:38

Σέρβοι μαθητές, ηλικίας 16 και 17 ετών, επετέθησαν σε Βρετανό τουρίστα, στον Λαγανά της Ζακύνθου και χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές, του άρπαξαν την τσάντα, που έφερε στον ώμο του. Οι ανήλικοι Σέρβοι, βρίσκονταν στο τουριστικό θέρετρο της Ζακύνθου που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες ξένους τουρίστες, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Αστυνομία μετά την καταγγελία του αιμόφυρτου Βρετανού, προχώρησαν γρήγορα σε έρευνες και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες της αιματηρής ληστείας, αλλά και δύο συνοδούς καθηγητές τους για παραμέληση εποπτείας. Για το σοβαρό περιστατικό, εκδόθηκε ανακοίνωση από την Αστυνομία, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα πάρα κάτω:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθησαν, μετά από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών, που επιτέθηκαν σε αλλοδαπό τουρίστα και του αφαίρεσαν μία τσάντα ώμου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι παραπάνω δράστες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων των αστυνομικών και συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς από την έρευνά τους, προέκυψε ότι λίγη ώρα πριν, στην περιοχή του Λαγανά, -αρχικά- επιτέθηκαν σε αλλοδαπό, χτυπώντας τον με τα χέρια και με λακτίσματα, ενώ -στη συνέχεια- του αφαίρεσαν μία τσάντα ώμου.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας η αφαιρεθείσα τσάντα βρέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο συνοδοί των ανηλίκων, για την παραμέληση της εποπτείας τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου».

Κι άλλο περιστ ατικό

Στο ίδιο τουριστικό θέρετρο, στις αρχές Ιουνίου, είχαν συλληφθεί άλλοι τρεις ανήλικοι, Ρομά εκείνοι, οι οποίοι, με τη μέθοδο της απασχόλησης είχαν αρπάξει με βίαιο τράβηγμα την αλυσίδα από το λαιμό αλλοδαπού τουρίστα. Η Αστυνομία προχώρησε τότε και στη σύλληψη δύο ενηλίκων για παραμέληση εποπτείας των ανηλίκων.

Exit mobile version