Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο των πρασίνων ο Παβόν
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο των πρασίνων ο Παβόν

Παναθηναϊκός: 4 εκατ. ευρώ και 15% και πιέζει την Γκρέμιο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Με δεδομένες και μεγάλες καθυστερήσεις ως προς την ολοκλήρωση των δύο βασικών μεταγραφών του στην αριστερή πλευρά (μπακ κι εξτρέμ), καθότι δεν είναι διόλου εύκολες οι περιπτώσεις παικτών που έχει προσεγγίσει (σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη λόγω Euro και Copa America αγορά), ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να τρέξει τις διαδικασίες για να μειώσει το χαμένο χρόνο και να πάει ενισχυμένος στα καλοκαιρινά προκριματικά του.

Στο θέμα του εξτρέμ οι πράσινοι προχωρούν παράλληλα ξεχωριστές υποθέσεις, όμως μεγάλο βάρος αυτή την στιγμή έχει πέσει πάνω στην υπόθεση του Κριστιάν Παβόν. Το ρεπορτάζ που μετέφεραν απ’ την Πέμπτη (11/7) τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ έχει και… καπνό και “φωτιά” και μολονότι όταν πρωτοβγήκε το όλο θέμα πριν από περίπου δύο εβδομάδες απ’ τη Βραζιλία δεν είχε επιβεβαιωθεί αρχικά, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ασχολείται σοβαρά με τον διεθνή Αργεντινό εξτρέμ, αλλά έχει περάσει και στο επόμενο στάδιο την όλη διαδικασία.

Οι πληροφορίες απ’ τη Βραζιλία επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ που ανέφερε πως άνθρωποι που λειτουργούν για λογαριασμό του “τριφυλλιού” έχουν ξεκινήσει πλέον διαπραγματεύσεις με την Γκρέμιο για τον 28χρονο μεσοεπιθετικό.

Και πλέον ο Παναθηναϊκός ανεβάζει την πίεσή του προς τον βραζιλιάνικο σύλλογο για να πάρει τη συγκατάθεσή του και να ολοκληρώσει μία πολύ σημαντική μεταγραφή, ενός παίκτη ο οποίος μπορεί να ανεβάσει πολύ το επίπεδο της μεσοεπιθετικής γραμμής των πρασίνων.

Ανέβασαν την προσφορά τους οι πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχει πάρει το “πράσινο φως” απ’ τον Παβόν, ο οποίος θέλει να κάνει κάτι… διαφορετικό και να παίξει στην Ευρώπη σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στις επιλογές του Λιονέλ Σκαλόνι στην “αλμπισελέστε”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να προσφέρει προς την Γκρέμιο 4 εκατ. ευρώ (πιο υψηλή προσφορά σε σχέση με τα 3,7 εκατ. ευρώ που είχαν αναφερθεί προ δύο εβδομάδων), αλλά κι ένα ποσοστό μεταπώλησης 15%, προκειμένου να γίνει το deal.

Ασφαλώς και το γεγονός πως η Γκρέμιο, με βάση τις πληροφορίες των Βραζιλιάνων, έχει βγει στην αγορά προς απόκτηση εξτρέμ δεν περνάει… απαρατήρητο.

Σαφώς κι όταν μιλάμε για μεταγραφές απ’ τη Λατινική Αμερική, όπου σε Βραζιλία κι Αργεντινή εμπλέκονται πάντα πολλοί μάνατζερ κι ομάδες (με “σπαστά” ποσοστά σε κάποιες περιπτώσεις παικτών), το πράγμα δεν είναι πάντα εύκολο.

Εντούτοις, στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως έχουν… ξετυλίξει το κουβάρι, ως προς τα πρόσωπα “κλειδιά” που έπρεπε να προσεγγίσουν για την συγκεκριμένη περίπτωση και το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/7) θα είναι καθοριστικό για την υπόθεση του Παβόν…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις