Πάρος καταγγελία αργαζόμενης: Εργοδότρια ζήτησε από μητέρα να δουλέψει και το ανήλικο παιδί της επειδή μένουν μαζί

ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος καταγγελία αργαζόμενης: Εργοδότρια ζήτησε από μητέρα να δουλέψει και το ανήλικο παιδί της επειδή μένουν μαζί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πάρος καταγγελία αργαζόμενης: Η εργαζόμενη πριν αναλάβει την εργασία είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι ως μονογονεϊκή οικογένεια θα διαμένει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της, κάτι που άλλαξε έναν μήνα μετά.

13.07.2024 | 10:27

Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην Πάρο γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου. Σύμφωνα με αυτή, μια εργοδότρια ζήτησε από μια μητέρα που εργαζόταν στην επιχείρησή της, να βάλει και την κόρη της να εργαστεί, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο κατάλυμα που τους προσφέρει. Ωστόσο, η εργαζόμενη πριν αναλάβει την εργασία είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι ως μονογονεϊκή οικογένεια θα διαμένει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της. Η εργοδότρια φάνηκε να συμφωνεί, αλλά άλλαξε στάση έναν μήνα μετά. «Έχει χαθεί κάθε ίχνος ανθρωπιάς πλέον» σχολιάζει σε ανάρτησή του ο κ. Χότζογλου, σε μια περίοδο που παρατηρείται αύξηση της ανήλικης εργασίας, ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού.

Η ανάρτηση Αχτσιόγλου για την καταγγελία στην Πάρο

Θέση για την καταγγελία πήρε και η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ανάρτησή της επισήμανε:

Ο εργασιακός μεσαίωνας μοιάζει μάλλον με παράδεισο πλέον στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, με τον οποίο επικοινώνησα προ ολίγου, εργοδότρια στην #Πάρο απαίτησε από εργαζόμενη μητέρα να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της σε επιχείρησή της, προκειμένου να μπορεί να διαμένει στο κατάλυμα με τη μητέρα της. Και μάλιστα ενώ η εργαζόμενη πριν αναλάβει την εργασία είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι ως μονογονεϊκή οικογένεια θα διαμένει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της.

Η εργασία ανηλίκων κανονικοποιείται καθημερινά στον τουρισμό. «Η έκρηξη της ασυδοσίας στην αγορά εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού και όλες οι παρεμβάσεις της ΝΔ συντείνουν στη διάλυση κάθε προστατευτικού πλαισίου στέλνοντας μήνυμα γενικευμένης αυθαιρεσίας.

Το δε Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που επί των ημερών της ΝΔ έγινε ανεξάρτητη αρχή, στην πραγματικότητα μετατράπηκε σε αόρατη αρχή. Απαιτούμε την εντατική παρουσία του Σ.ΕΠ.Ε. στους τουριστικούς προορισμούς για τον ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας συμπεριλαμβανομένης της τήρησης των ωραρίων».

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε λήγει η προθεσμία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι 13.07.2024 | 10:27
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 13.07.2024 | 10:27
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 13.07.2024 | 10:27
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 13.07.2024 | 10:27
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 13.07.2024 | 10:27
Ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο 13.07.2024 | 10:27
Tουριστική Προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στα Effie Awards 2024 13.07.2024 | 10:27
«Συνέχισε να δουλεύεις, αδερφέ, γιατί μπορείς τα πάντα» - Η συμβουλή του Ρόδρι στον Γιαμάλ  13.07.2024 | 10:27
Exit mobile version