Προκήρυξη Πυροσβεστικής ΑΣΕΠ 2024: Ποιες θέσεις είναι διαθέσιμες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκήρυξη Πυροσβεστικής ΑΣΕΠ 2024: Ποιες θέσεις είναι διαθέσιμες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Προκήρυξη Πυροσβεστικής ΑΣΕΠ 2024: Πώς θα ενημερώνεται ο υποψήφιος

13.07.2024 | 16:44

Η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο διαγωνισμός αφορά για την κάλυψη 30 θέσεων Πλοηγών Κυβερνητών και Πλοηγών Μηχανικών ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων, καθώς και βοηθών Πλοηγών Μηχανικών ως Υπαξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων για το έτος 2024-2025.

Οι θέσεις

– 15 θέσεις για Πλοηγούς Κυβερνήτες ως Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων
– 10 θέσεις για Πλοηγούς Μηχανικούς ως Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων
– 5 θέσεις για Βοηθούς Πλοηγούς Μηχανικούς ως Υπαξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων

Κάθε υποψήφιος επιτρέπεται να υποβάλει μία μόνο αίτηση για μία από τις παραπάνω ειδικότητες (Α, Β ή Γ). Η υποβολή περισσότερων από μία αίτησης ή η υποβολή αίτησης για διαφορετικές κατηγορίες θέσεων εντός της ίδιας προκήρυξης οδηγεί σε αυτόματο αποκλεισμό του υποψηφίου από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις των Αξιωματικών Πλοηγών Κυβερνητών, αυτές θα ανατεθούν στους Αξιωματικούς Πλοηγούς Μηχανικούς και αντίστροφα. Αν δεν καλυφθούν οι θέσεις των Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών, θα μεταφερθούν στην ειδικότητα των Πλοηγών Μηχανικών (Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων).

Τα δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκτυπώσουν την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό στις δύο όψεις ενός φύλλου Α4 (εμπρός και πίσω), από τον εξωτερικό υπερσύνδεσμο της ιστοσελίδας του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr, την συμπληρώνουν και την αποστέλλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, μαζί με πλήρη δικαιολογητικά, έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, στην αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, στη διεύθυνση: Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών Διαγωνισμού κατάταξης 30 Πλοηγών Κυβερνητών και Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών Ειδικών Καθηκόντων για το έτος 2024-2025, Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, Λεωφόρος Κηφισίας 37-39, Μαρούσι Αττικής, Τ.Κ. 15123. Η εμπρόθεσμη υποβολή επιβεβαιώνεται από την ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου. Αιτήσεις ή δικαιολογητικά που θα υποβληθούν εκπρόθεσμα ή με διαφορετική διαδικασία δεν θα γίνονται δεκτά και θα θεωρηθούν ως μη υποβληθέντα, και δεν θα ληφθούν υπόψη για τον διαγωνισμό.

Εξαιρετικά, υποψήφιοι μπορούν να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά μέσα σε εύλογη προθεσμία, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο από την Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών για την επιβεβαίωση κάποιου προσόντος, το οποίο θα έχει ήδη προκύψει από την αίτηση και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά υποβληθέντα εμπρόθεσμα. Με την πρωτοκόλληση και υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, ο/η υποψήφιος/α δεν δύναται να την ανακαλέσει ή να αλλάξει τα στοιχεία που έχει δηλώσει μετά την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δικαιολογητικών.

Πώς θα ενημερώνεται ο υποψήφιος

Ο/Η υποψήφιος/α θα ενημερώνεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει στην αίτηση, για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε η αίτησή του/της, ώστε να τον χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση των επόμενων φάσεων του διαγωνισμού. Με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών ελέγχει την πληρότητα και την ακρίβεια των υποβληθέντων δικαιολογητικών και συντάσσει: α) Προσωρινό Πίνακα υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, δηλαδή όσων τα δικαιολογητικά δείχνουν ότι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, κατά ειδικότητα και με αριθμό πρωτοκόλλου, και β) Προσωρινό Πίνακα υποψηφίων που ΔΕΝ πληρούν τις προϋποθέσεις, δηλαδή όσων τα δικαιολογητικά δείχνουν ότι ΔΕΝ κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, κατά ειδικότητα, με αριθμό πρωτοκόλλου, αιτιολογώντας εκτενώς τους λόγους για τους οποίους δεν δύνανται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται για τις εξελίξεις του διαγωνισμού αποκλειστικά και με δική τους ευθύνη.

Exit mobile version