Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αλκαράθ – Τζόκοβιτς Γουίμπλεντον τελικός 2024: Ο Ισπανός παρέμεινε στο θρόνο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλκαράθ – Τζόκοβιτς Γουίμπλεντον τελικός 2024: Ο Ισπανός παρέμεινε στο θρόνο!

Το έκανε ξανά ο σπουδαίος τενίστας, Κάρλός Αλκαράθ!

Το remake του περυσινού (2023) τελικού του Γουίμπλεντον, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, είχε ακριβώς την ίδια κατάληξη. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αυτή την φορά πολύ πιο εύκολα απ’ ότι πριν ένα χρόνο, με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 7-6), επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Το έκανε ξανά ο σπουδαίος τενίστας, Κάρλός Αλκαράθ! Πριν από ένα χρόνο, πέτυχε κάτι που έμοιαζε αδύνατο κερδίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλεντον μετά από 4 ώρες και 42 λεπτά. Ένα χρόνο μετά απέδειξε ότι η περυσινή του επιτυχία μόνο τυχαία δεν ήταν απέναντι στον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών από πλευράς τίτλων!

Ο Ισπανός παρέμεινε στο θρόνο του

Στην 4η συμμετοχή στο λονδρέζικο Major έφτασε ξανά μέχρι το τέλος, ήπιε ξανά νερό και πανηγύρισε απόλυτα δικαιολογημένα το back to back σηκώνοντας το τρόπαιο στον ουρανό της βρετανικής πρωτεύουσας. Έχοντας και το Roland Garros να κοσμεί την τροπαιοθήκη του, ο Αλκαράθ επανέλαβε με εμφατικό τρόπο τον περσινό του θρίαμβο απέναντι στον τεράστιο «Νολε», κερδίζοντάς τον ξανά, στο κεντρικό κορτ του All England Club. Έτσι έκανε το 4Χ4 στους τελικούς Grand Slam που έχει βρεθεί, ενώ νωρίτερα με την κατάκτηση του γαλλικού Όπεν έγινε ο νεαρότερος στην ιστορία που κατακτά Major σε όλες τις επιφάνειες.

Τέλος, από σήμερα είναι μόλις ο 6ος στα χρονικά του αθλήματος, μετά τους Μποργκ, Λέιβερ, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, που κατακτά back to back τα δύο πιο απαιτητικά Grand Slam της σεζόν σε Παρίσι και Λονδίνο! Και μέσα σ’ όλα με την κατάκτηση του Γουίμπλεντον έγινε πλουσιότερος κατά 3.14 εκατομμύρια ευρώ!

Παρέμεινε στα… 24 ο Τζόκοβιτς

Στον 37ο Major τελικό της τεράστιας καριέρας του, ο 37χρονος Τζόκοβιτς δεν μπόρεσε να γίνει ο γηραιότερος πρωταθλητής στη διοργάνωση, ούτε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 8 κατακτήσεων του Ρότζερ Φέντερερ στο λονδρέζικο Grand Slam. Ως εκ τούτου ο στόχος της κατάκτησης του 25ου τίτλου σε τέτοιο επίπεδο δεν κατέστη δυνατό να γίνει εφικτός!

Ο «Νολε» βρέθηκε στην αγγλική πρωτεύουσα την τελευταία στιγμή, έχοντας σε λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη του τουρνουά υποβληθεί σε εγχείρηση μηνίσκου. Το αν αυτό τον επηρέασε είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο ο ίδιος, όπως επίσης, ότι εάν ήταν άλλος στην θέση του κατά 99,9% δεν θα είχε λάβει μέρος!

Τελικά το έκανε, κι έφτασε στον 139ο τελικό της καριέρας του, χωρίς, όμως, να μπορέσει να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τον 100ό του τίτλο (98-41 το ρεκόρ του).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις