Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Οι γκολάρες Μπακασέτα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Οι γκολάρες Μπακασέτα

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Με δύο γκολάρες του Τάσου Μπακασέτα και ένα ακόμη όμορφο ομαδικό γκολ του Γιώργου Βαγιανννίδη, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έδειξε σημάδια βελτίωσης

Στη καλύτερή του εμφάνιση στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας χθες (13/7) στη Λεωφόρο. Με δύο γκολάρες του Τάσου Μπακασέτα και ένα ακόμη όμορφο ομαδικό γκολ του Γιώργου Βαγιανννίδη, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έδειξε σημάδια βελτίωσης σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Κώτσιρας, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Γεντβάι με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Βιλένα και Αράο οι δύο κεντρικοί μέσοι. Τζούρισιτς αριστερός εξτρέμ, Μπακασέτας σε ελεύθερο ρόλο, Μαντσίνι δεξιά και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Γερεμέγεφ. Στο 64′ ο Μαξίμοβιτς, ο Ζέκα, ο Λημνιός, ο Ντραγκόφσκι και ο Μλαντένοβιτς μπήκαν στο ματς ενώ στο 75′ πάτησαν χορτάρι ο Κάτρης, ο Ρούμπεν και ο Αϊτόρ.

Γκολάρα ο Μπακασέτας, καλός στη πίεση, «φτωχός» δημιουργικά

Το Τριφύλλι ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 9′ άνοιξε το σκορ. Από ένα κλέψιμο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ Λάρνακας, οι ”πράσινοι” επιτέθηκαν άμεσα, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ. Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στις πιέσεις, εξάλλου έτσι έφτασε στο γκολ, αλλά απέναντι σε οργανωμένη άμυνα… λίγα πράγματα. Για αυτό και δεν κατάφερε να απειλήσει εκ νέου τους Κύπριους, με εξαίρεση το σουτ του Τζούρισιτς που βρήκε στο δοκάρι στο 37΄. Λίγες καλές συνεργασίες στα τελευταία μέτρα, πολλά εύκολα «πουλήματα» και προχειρότητα στις τελικές αποφάσεις. Ανασταλτικά, πάντως, δεν απειλήθηκε, παρά μόνο σε μία στιγμή, όταν ο Λοντίγκιν με εξαιρετική επέμβαση είπε «όχι» σε κεφαλιά του Σάντσες στο 21′.

Ξανά γκολάρα, καλύτερη εικόνα και 3-1 με τέρμα «σφραγίδα»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Με απίθανη γκολάρα του Μπακασέτα. Αυτή την φορά από μεγαλύτερη απόσταση. Ο αρχηγός της ΕΘνικής Ελλάδος έπιασε ένα τρομερό σουτ και έστειλε την μπάλα ξανά στο πλεκτό στο 51′. Ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι, φτιάχνοντας περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Στο 53′ ο Τζούρισιτς έχασε μεγάλη στιγμή, στο 77′ ο Λημνιός νικήθηκε σε τετ α τετ, στο 79′ το σουτ του Αϊτόρ πέρασε λίγο άουτ ενώ στιγμές αργότερα ο Γερεμέγεφ είδε το σουτ του να κοντράρει στα σώματα.

Τελικά με τα δίχτυα «συνδέθηκαν» οι Κύπριοι στο 85′ με αυτογκόλ του Μλαντένοβιτς έπειτα από τετ α τετ του Σάντος με τον Ντραγκόφκσι. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, απάντησε άμεσα και το έκανε με γκολ που αποτελεί παράδειγμα των όσων ζητά ο Αλόνσο και όσων δούλεψε στην Αυστρία. Με μηχανισμούς αποφυγής του high press, το σύνολο βρήκε τους χώρους από δεξιά, ο Λημνιός έκανε την ασίστ και ο Βαγιαννίδης με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν (65’ Ντραγκόφσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (64’ Μαξίμοβιτς), Γεντβάι (75’ Κάτρης, Κώτσιρας (65’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (64’ Ζέκα), Μαντσίνι (65’ Λημνιός), Μπακασέτας (75’ Ρουμπέν), Τζούριτσιτς (75’ Αϊτόρ), Γερεμέγεφ.
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χουάν Φεράντο): Αλομέροβιτς (46’ Τούμπας), Φακούντο Σάντσες (78’ Δημητρίου), Ενρίκες, Λέντες (78’ Ναούμ), Γκαρθία (46’ Εκπολό), Ντίμερς, Μιλίτσεβιτς, Φάραζ (68’ Σάντος), Καμπρέρα (55’ Σουάρες), Σολ (83’ Βασιλείου), Γκιούρσκο (55’ Γκάμα).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις