Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φρεγάτα Ψαρά Ερυθρά Θάλασσα: Νέα κατάρριψη εχθρικού drone
ΕΛΛΑΔΑ

Φρεγάτα Ψαρά Ερυθρά Θάλασσα: Νέα κατάρριψη εχθρικού drone

Φρεγάτα Ψαρά Ερυθρά Θάλασσα: Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα χρησιμοποιώντας το σύστημα antidrone, αντιμετώπισε επιτυχώς σμήνος Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs)

Την προστασία εμπορικού πλοίου που πραγματοποιούσε διέλευση από τον κόλπο του Άντεν, κατάφερε η Φρεγάτα ΨΑΡΑ, η οποία κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία επίθεση μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Drones). Η κατάρριψη τουλάχιστον ενος UAV από τη φρεγατα Ψαρά στον κόλπο του Άντεν, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα χρησιμοποιώντας το σύστημα antidrone, αντιμετώπισε επιτυχώς σμήνος Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής. Τουλάχιστον ένα κατερρίφθη και τα άλλα απομακρύνθηκαν. Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Βίντεο ντοκουμέντο από από τη στιγμή που η Φρεγάτα Ψαρά καταρρίπτει drone των Χούθι

Ένα συγκλονιστικό video από τη στιγμή που η Φρεγάτα Ψαρά καταρρίπτει drone των Χούθι συμμετέχοντας στην Επιχείρηση Ασπίδες στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό της Ολλανδίας που έχει την εν πλω διοίκηση της επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι προστασία σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, από επίθεση Μη Επανδρωμένων Οχημάτων (drones) παρείχε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 τις πρώτες πρωινές ώρες η Φρεγάτα ΨΑΡΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η Φρεγάτα ΨΑΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της. Το  βίντεο αποδίδεται στο Ολλανδικό Ναυτικό, καθώς ο επικεφαλής της επιχείρησης Ασπίδες για αυτό το εξάμηνο είναι Ολλανδός και πριν από λίγα λεπτά το ολλανδικό Ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι ενημερώθηκε η ελληνική φρεγάτα από το ολλανδικό πλοίο για την εισερχόμενη απειλή.

Βεβαίως είχαν εντοπιστεί από το σύστημα διαρροών, τα τέσσερα συνολικά μη επανδρωμένα, τα οποία είχαν εκτοξευθεί από την από το έδαφος της Υεμένης και είχαν ήδη στοχοποιηθεί οι δύο πιο επικίνδυνοι στόχοι. Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο της επιχείρησης είχε υπάρξει εμπλοκή στο Κόλπο του Άντεν και της φρεγάτας «Ύδρα». Στην πρώτη περίπτωση είχε υποχρεώσει σε αλλαγή πορείας drones και στη δεύτερη κατέρριψε ένα drone.

Φ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις