Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός εβδομάδας – Γιαννόπουλος: Ποιες θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός εβδομάδας – Γιαννόπουλος: Ποιες θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες

Καιρός εβδομάδας - Γιαννόπουλος: «Ουσιαστική έξοδος από τις υψηλές θερμοκρασίες δεν προβλέπεται πριν από τις 24 Ιουλίου» τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος

Διατηρείται και τις επόμενες ημέρες το ισχυρό «κύμα» ζέστης που πλήττει τη χώρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος στην καιρική του πρόβλεψη για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν εντός της επόμενης εβδομάδας, κάνει λόγο για θερμοκρασίες 6 με 9 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, επισημαίνει πως οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες αυτές τις ημέρες, θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Σε αυτές τις περιοχές, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 και από την Τρίτη τους 43 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, όπου στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.  Ωστόσο, τονίζει πως «ουσιαστική έξοδος από τις υψηλές θερμοκρασίες δεν προβλέπεται πριν από τις 24 Ιουλίου».

Ο καιρός τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Παναγιώτη Γιαννόπουλου,  αύριο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη στους 36 με 38 βαθμούς, ενώ οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις