Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνατοι λουόμενων: Πήγαν για μπάνιο και πνίγηκαν στα Χανιά και την Κάρυστο
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατοι λουόμενων: Πήγαν για μπάνιο και πνίγηκαν στα Χανιά και την Κάρυστο

Εντοπισμός 16 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σύμη – Εντοπισμός 8 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων ότι μια 80χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «ΒΛΗΤΕ» της Σούδας. Η 80χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καρύστου για 60χρονη ημεδαπή, η οποία έχασε τις αισθήσεις της, αφού εξήλθε από τη θάλασσα στην παραλία «ΚΡΕΜΑΛΑ» της Καρύστου. Η 60χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου «ΔΙΟΚΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής των Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε από κλιμάκιο χερσαίας επιτήρησης καμερών της Λιμενικής Αρχής Σύμης, για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τις βορειοδυτικές ακτές της Σύμης, στη θαλάσσια περιοχή «ΔΙΑΠΟΡΙ».Το περιπολικό σκάφος μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το Τ/Χ και προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του Τ/Χ δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια το Τ/Χ ακινητοποιήθηκε και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (13 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 ανήλικο), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από την Ντάτσα της Τουρκίας, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής του σκάφους, ενώ το Τ/Χ κατασχέθηκε.

Τις πρωινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω. Ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους, αρχικά επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε. Τα εννέα (09) άτομα (8 άνδρες και 1 γυναίκα) μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα της Κω, καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ως διακινητής των υπολοίπων, ενώ το Τ/Χ κατασχέθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις