Ποιος πυροβόλησε τον Τραμπ: 20χρονος από την Πενσυλβάνια ο δράστης

ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος πυροβόλησε τον Τραμπ: 20χρονος από την Πενσυλβάνια ο δράστης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Ποιος πυροβόλησε τον Τραμπ: O 20χρονος δράστης από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ σφαίρες κατά του Τραμπ

14.07.2024 | 10:36

O δράστης που προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο Τόμας Μάθιους Κρουκς, όπως μετέδωσε πρώτη η New York Post και επιβεβαίωσε το FBI. O 20χρονος δράστης από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ σφαίρες κατά του Τραμπ από την οροφή κτιρίου σε απόσταση περίπου 120 μέτρων από τη σκηνή της προεκλογικής ομιλίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Χρησιμοποιώντας ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15 για να πραγματοποιήσει την επίθεση, όπως ανέφερε αξιωματούχος σύμφωνα με την Washington Post, o Κρουκς σκότωσε ένα άτομο, τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο, ενώ μία σφαίρα του διαπέρασε το δεξί αφτί του Τραμπ προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της Μυστικής Υπηρεσίας.

Εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών ο δράστης

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κρουκς είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας της Πενσυλβάνια. Άγνωστο παραμένει πότε έγινε η συγκεκριμένη καταχώρηση, ενώ ο Κρουκς, σύμφωνα με το CNN φέρεται να είχε κάνει το 2021 δωρεά 15 δολαρίων σε οργάνωση που σχετίζεται με τους Δημοκρατικούς. Το FBI επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη, ενώ εξετάζει τα κίνητρά του. Το περιστατικό ερευνάται ως απόπειρα δολοφονίας, ανακοίνωσε το FBI στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Το FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, 20 ετών, από το Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια, ως το υποκείμενο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια», ανέφερε το FBI σε δήλωση στο Fox News Digital.

«Αυτή παραμένει μια ενεργή και συνεχής έρευνα», αναφέρει η υπηρεσία προτρέποντας όσους διαθέτουν φωτογραφίες ή βίντεο να τις δώσουν στο FBI ή να επικοινωνήσουν μαζί του. Ο δράστης αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μπέθελ ​​Παρκ το 2022, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ. Το πτώμα του δράστη διακρίνεται σε πλάνα στην κεκλιμένη στέγη ενός χαμηλού κτιρίου από το οποίο πυροβόλησε, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους παρισταμένους. Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο ύποπτος πυροβολητής είχε «ρίξει αρκετούς πυροβολισμούς προς τη σκηνή από μια υπερυψωμένη θέση έξω από τη συγκέντρωση» προτού «εξουδετερωθεί» από πράκτορες.

Με μπλούζα από δημοφιλές κανάλι στο YouTube με πυροβόλα όπλα

Όπως μεταδίδει το Sky News, επικαλούμενο το NBC News, ο 20χρονος δράστης της απόπειρας δολοφονίας, φορούσε ένα μπλουζάκι που «συνδέεται με ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια πυροβόλων όπλων στο YouTube». Φωτογραφίες από τη σκηνή, οι οποίες έχουν επαληθευτεί από το NBC News, δείχνουν ένα άτομο να βρίσκεται σε μια οροφή αιμορραγώντας από το κεφάλι του, περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Φοράει ένα γκρι μπλουζάκι με αμερικανική σημαία στο μανίκι και γράμματα που είναι μερικώς καλυμμένα. Η εμφάνιση και τα γράμματα της μπλούζας ταιριάζουν με την εμφάνιση μιας μπλούζας που πωλείται στον ιστότοπο του καναλιού Demolition Ranch του YouTube για πυροβόλα όπλα.

Αφού αυξήθηκαν οι εικασίες στο διαδίκτυο, το NBC News αναφέρει ότι το Demolition Ranch και ο ιδρυτής του έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράζοντας τις φωτογραφίες και γράφοντας: «Τι στο διάολο». Το Demolition Ranch έχει πάνω από 11 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, όπου το κανάλι δημοσιεύει συχνά βίντεο για διάφορους τύπους πυροβόλων όπλων. Αποτελεί μέρος ενός μεγάλου δικτύου καναλιών του YouTube που είναι αφιερωμένα στον εορτασμό και τη δοκιμή όπλων.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είχαν προειδοποιήσει τις Αρχές για την παρουσία του δράστη

Ο ειδικός πράκτορας Κέβιν Ρότζεκ του FBI δήλωσε ότι «προκαλεί έκπληξη» το γεγονός ότι ο ένοπλος μπόρεσε να πυροβολήσει αρκετές φορές κατά του Ντόναλντ Τραμπ προτού τον σκοτώσει η Μυστική Υπηρεσία. Ο Ρότζεκ, επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ, χαρακτήρισε το συμβάν ως «απόπειρα δολοφονίας». Πρόσθεσε ότι η Μυστική Υπηρεσία ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο των χώρων της προεκλογικής συγκέντρωσης πριν το περιστατικό που πυροδότησε ισχυρισμούς για μεγάλη αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του Νόμου ανταποκρίθηκαν σε πολλές «ύποπτες δραστηριότητες» πριν το περιστατικό.

Μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν για τα κενά ασφαλείας μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με αυτόπτες μάρτυρες να αποκαλύπτουν ότι είχαν δει τον δράστη και φώναζαν προς τις Αρχές προειδοποιώντας για την παρουσία του στον χώρο, χωρίς όμως να υπάρξει αντίδραση από την αστυνομία. Εξάλλου, οι Αρχές επιβεβαίωσαν στην συνέντευξη Τύπου μετά το συμβάν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του υπόπτου στην ταράτσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 14.07.2024 | 10:36
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 14.07.2024 | 10:36
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 14.07.2024 | 10:36
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 14.07.2024 | 10:36
Ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο 14.07.2024 | 10:36
Tουριστική Προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στα Effie Awards 2024 14.07.2024 | 10:36
«Συνέχισε να δουλεύεις, αδερφέ, γιατί μπορείς τα πάντα» - Η συμβουλή του Ρόδρι στον Γιαμάλ  14.07.2024 | 10:36
Πλεύρης για Novartis: Αν βγουν οι κουκούλες θα δούμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ 14.07.2024 | 10:36
Exit mobile version