Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κόπα Αμέρικα τελικός 2024: Η Αργεντινή κέρδισε την Κολομβία στις καθυστερήσεις
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόπα Αμέρικα τελικός 2024: Η Αργεντινή κέρδισε την Κολομβία στις καθυστερήσεις

Η Αργεντινή κέρδισε την Κολομβία με 1-0 στις καθυστερήσεις, κάνοντας το back to back

Η Αργεντινή κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα 2024 με 1-0 επί της Κολομβίας, αφού πήρε τη νίκη με γκολ στην παράταση στο 112ο λεπτό. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με πέντε γκολ, εκτέλεση με εξαιρετικό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή τον τερματοφύλακα της Κολομβίας, Καμίλο Βάργκας.

 

Η Αργεντινή, η οποία είχε κατακτήσει και το προηγούμενο Κόπα Αμέρικα καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ήταν το φαβορί του τουρνουά.

Αναγκάστηκε όμως να κερδίσει τον τίτλο χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 66ο λεπτό με τραυματισμό στον αστράγαλο.

Κόπα Αμέρικα: Αναστάτωση πριν τον τελικό και μικροεπεισόδια

Ο αγώνας αμαυρώθηκε από καθυστέρηση άνω της μίας ώρας, αφού οι οπαδοί, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν εισιτήρια, έσπευσαν στο γήπεδο και προσπάθησαν να μπουν μέσα. Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε οπαδούς, οι περισσότεροι φορώντας τα κίτρινα και κόκκινα χρώματα της Κολομβίας, να πηδούν πάνω από τα κιγκλιδώματα ασφαλείας κοντά στη νοτιοδυτική είσοδο του σταδίου και να περνούν μπροστά από αστυνομικούς και συνοδούς του σταδίου. Στο βάθος ακούγονταν κραυγές.

Μερικοί από τους φιλάθλους δέχθηκαν ιατρική περίθαλψη και ζητούσαν νερό μέσα στην αφόρητη ζέστη της Νότιας Φλόριντα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σπρώξουν το πλήθος πίσω από τις πύλες και να κλειδώσουν την είσοδο ώστε να μην μπορεί κανείς να μπει μέσα, αν και πολλοί οπαδοί με εισιτήρια είχαν ήδη φτάσει στις θέσεις τους πριν από αυτό το σκηνικό.

Το φιλμ του τελικού

Μόλις ξεκίνησε ο αγώνας, η Κολομβία ξεκίνησε δυναμικά και είχε αρκετές ευκαιρίες για το πρώτο γκολ, δοκιμάζοντας τον τερματοφύλακα της Αργεντινής Εμιλιάνο Μαρτίνες. Στο 48ο λεπτό το σουτ του Αρίας πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά μετά η προσπάθεια του Ντι Μαρία κατέληξε στην αγκαλιά του Βάργκας. Φυσικά ο ρυθμός δεν βοηθήθηκε από τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 66′, αποχωρώντας με δάκρυα στα μάτια και γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπατριώτες του. Σταδιακά, η Αργεντινή επιχείρησε να ανεβάσει την πίεσή της και να βρει το γκολ της νίκης πριν τη λήξη του ματς όμως στο 88ο λεπτό η κεφαλιά του Γκονσάλες πέρασε άουτ και στις καθυστερήσεις ο εξτρέμ της Φιορεντίνα αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Η Αργεντινή μπήκε με την ίδια ορμή και στην παράταση, με τον Γκονσάλες να σπαταλά μια ακόμα τεράστια ευκαιρία από την μεγάλη περιοχή στο 95ο λεπτό. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει εκείνος πάντως, το έκανε ο Λαουτάρο Μαρτίνες, που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 96ο λεπτό, τη στιγμή μάλιστα που όλα έδειχναν παράταση. Ο Λο Σέλσο βρήκε τον φορ της Ίντερ με εξαιρετική μονοκόμματη μεταβίβαση κι εκείνος στη μοναδική ευκαιρία που τού δόθηκε εκτέλεσε από την περιοχή τον Βάργκας για να χαρίσει το νέο στέμμα στην Αργεντινή και να δώσει το έναυσμα έξαλλων πανηγυρισμών σε εκατομμύρια συμπατριώτες του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις