Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Η Κινητή Μονάδα SELFLOVE στην Πλατεία Μικρασιατών
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Κινητή Μονάδα SELFLOVE στην Πλατεία Μικρασιατών

Κάθε Πέμπτη

Ένα βήμα για την υποστήριξη ευάλωτων συνανθρώπων μας κάνει ο  Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, που σε συνεργασία με την IASIS AtCentro, τo Immortaliting και το Fabric Republic δημιούργησε την Κινητή Μονάδα “SELFLOVE”. Η Μονάδα περιλαμβάνει την Κινητή Ντουζιέρα “Metamorphosis” και θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη 10:00 – 14:00 στην Πλατεία Μικρασιατών, παρέχοντας δωρεάν σε όσες και όσους χρειάζονται υπηρεσίες ατομικής υγιεινής και πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό. «Έτσι, συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το μπάνιο τους και να χρησιμοποιήσουν καθαρά ρούχα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, παρέχεται ολιστική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας και Ψυχικής Υγείας της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Αυτή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αφορά στην καταγραφή αναγκών, παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, καθοδήγηση σε κοινωνικοπρονοιακά ζητήματα,  ψυχοεκπαίδευση, διασύνδεση με κοινοτικούς φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς, νοσηλευτική υποστήριξη, καθώς και παραπομπή σε Μονάδες Υγείας.

Τέλος, ενισχύεται πρακτικά το ήδη υπάρχον δίκτυο συλλογής και διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού μέσω της υπηρεσίας “FabricRepublic”, με όραμα τη συλλογική ανάπτυξη κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. Στόχος της Κινητής Μονάδας “SelfLove” αποτελεί η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και η ουσιαστική παρέμβαση, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Κοινοτικές Δράσεις Self Love

Στο πλαίσιο της Κινητής Μονάδας “SELF-LOVE’’, υλοποιούνται επίσης κοινοτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια (workshops), με στόχο τόσο την πρόληψη όσο και την εξάλειψη του στίγματος. Οι Κοινοτικές Δράσεις περιλαμβάνουν: α) δραστηριότητες για την ενίσχυση της συμμετοχής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της κοινότητας, β) εκπαιδεύσεις για την μετάδοση γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, απαραίτητων για την καλύτερη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και γ) ενημέρωση του κοινού με σκοπό την ευαισθητοποίηση για θέματα που άπτονται των στόχων της κινητής μονάδας.

Αξίζει να τονιστεί ότι μέσω αυτών των δράσεων επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας πιο ανεκτικής και ενημερωμένης κοινωνίας, όπου το στίγμα και οι προκαταλήψεις μειώνονται αισθητά και η εμπέδωση της κοινωνικής αλληλεγγύης..

Οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Πάρκο μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων, Νέα Φιλαδέλφεια (κάθε Πέμπτη 10:00-14:00)

Πλατεία Κύπρου επί της Πατησίων, Αθήνα (κάθε Πέμπτη 16:00-20:00)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τηλέφωνα:2108210520 , 2182182518 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 19:00)

Email: [email protected] , [email protected]

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις