Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Κιλκίς τώρα: Κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κιλκίς τώρα: Κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα

Φωτιά Κιλκίς τώρα: Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή - Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια για τις πυρκαγιές

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/7) κοντά στο Κιλκίς, στην περιοχή Καλλιρρόη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 50 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 15 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Οχθιά στην Αιτωλοακαρνανία. Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες καίει σε τρεις διαφορετικές εστίες, σε χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρο της 6ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Κικίλιας: Επικίνδυνες οι καιρικές συνθήκες για εκδήλωση φωτιάς

Για καιρικές συνθήκες που συνθέτουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση και κυρίως τη δραματική εξάπλωση πυρκαγιών, έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Όπως σημείωσε, αύριο, Τρίτη, οι περιοχές Αττική, Ροδόπη, Λέσβος, Χίος, τα Ψαρά, η Κρήτη, καθώς και εκείνες σε Κορινθία, Αχαΐα, Λακωνία, Φθιώτιδα και Ξάνθη θα βρίσκονται στην κλίμακα 4 του χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν καθημερινά έχουμε τουλάχιστον μία επικίνδυνη φωτιά στον Έβρο. Σήμερα συγκαλείται συντονιστική σύσκεψη όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, φορέων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου. Το κακό μπορεί να συμβεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Είναι καθήκον και των πολιτών να επιδείξουν τη δέουσα ενσυναίσθηση, προσοχή και υπευθυνότητα», τόνισε ο κ.Κικίλιας. Σε κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός) θα βρίσκεται αύριο, και η Κρήτη, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ επιπλέον, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις