Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Κρήτη τώρα – 112: Μήνυμα στους κατοίκους, «απομακρυνθείτε προς Ασήμι»
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κρήτη τώρα – 112: Μήνυμα στους κατοίκους, «απομακρυνθείτε προς Ασήμι»

Κρήτη: Φωτιά στην περιοχή Άνω Άκρια Ηρακλείου -Μήνυμα του «112» στους κατοίκους, «απομακρυνθείτε προς Ασήμι»

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Άκρια Ηρακλείου, στην Κρήτη. Στη «μάχη» με τις φλόγες στην περιοχή του Δήμου Γόρτυνας η Πυροσβεστική Υπηρεσία έστειλε επίγειες και εναέριες δυνάμεις, μεταξύ αυτών τρία ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, καίγονται καλάμια και καλλιέργειες με ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 17.00. Με μήνυμα, το «112» καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου και να κατευθυνθούν προς Ασήμι. Νωρίτερα, εστάλη το πρώτο μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της περιοχής, το οποίο τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Οι φλόγες κατακαίουν κυρίως χορτολιβαδική έκταση, κοντά στο χωριό Άνω Άκρια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλείται ο οικισμός, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γιάννη Λεονταράκη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε αριθμό οχημάτων όσο και σε πλήθος πυροσβεστών. Το αισιόδοξο είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν το χωριό, ενώ ήδη στην προσπάθεια της πυροσβεστικής, που είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, συνδράμουν τεχνικά μέσα τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Δήμου Γόρτυνας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταράκης.

Κρήτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο -Κατάσταση κινητοποίησης Red Code

Άλλωστε, σε κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός) θα βρίσκεται και αύριο, Τρίτη 16 Ιουλίου, η Κρήτη, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Eπιπλέον, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες υλικά και μέσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις