Το φαγητό που αρέσει στους τουρίστες: Δύσκολα θα το βρεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Το φαγητό που αρέσει στους τουρίστες: Δύσκολα θα το βρεις!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ένα από τα πιάτα που δεν προτιμούσαν στο παρελθόν αρκετοί Έλληνες είναι η φάβα, τη στιγμή που τη ζητούν αρκετοί τουρίστες και επώνυμοι όπως η Αντζελίνα Τζολί

15.07.2024 | 09:32

Ένα από τα πολλά πράγματα, για τα οποία μπορούν να παινεύονται οι Έλληνες ως λαός είναι η ελληνική γαστρονομία, η οποία αποτελεί την βασική αφορμή για χιλιάδες τουρίστες να επισκεφτούν την χώρα μας. Ωστόσο, υπάρχουν πιάτα, για τα οποία η Ελλάδα είναι παγκοσμίως φημισμένη και αρκετοί ντόπιοι τα σνομπάρουν. Ένα από τα πιάτα που δεν προτιμούσαν στο παρελθόν αρκετοί Έλληνες είναι η φάβα, τη στιγμή που τη ζητούν αρκετοί τουρίστες και επώνυμοι όπως η Αντζελίνα Τζολί.Όταν μάλιστα η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε στη Σκαφιδιά Ηλείας με αφορμή γυρίσματα ταινίας για την ζωή της αξεπέραστης Μαρίας Κάλλας ζήτησε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και δοκίμασε φάβα.

Η φάβα θεωρείται μοναδικό ελληνικό έδεσμα. Τσιγαρίζουμε αργά τα κρεμμύδια σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό και αυτό το φοβερό υλικό που προέρχεται από το φυτό λαθούρι. Οι απαιτήσεις του φυτού σε ήλιο είναι και το βασικό γεγονός που η Σαντορίνη θεωρείται η απόλυτη πατρίδα της φάβας και για αυτό πια είναι και τόσο ακριβή. Όλα όμως ξεκινούν από το αργό σοτάρισμα μέχρι να προκύψει ο μαγικός χυλός που οι σωστοί άρχοντες τον καταναλώνουν ακόμη ζεστό, σχεδόν ως σούπα, προσθέτοντας ό,τι προτιμά ο καθένας από πάνω ή και τίποτα, πέρα από το κλασικό αλατοπίπερο.

Το απόλυτο must είναι δίχως συζήτηση το ωμό παρθένο ελαιόλαδο! Και το μόνο σίγουρο είναι ότι η φάβα – σε κάθε εκδοχή της – είναι φοβερή. Η φάβα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι χαμηλή σε λιπαρά, περιέχει μόνο ένα γραμμάριο λίπους ανά 350 θερμίδες! Παράλληλα αποτελεί φυσική πηγή τροφής διαιτητικών ινών, που βοηθούν το πεπτικό σύστημα και δημιουργούν αίσθηση κορεσμού για να νιώσετε χορτάτοι!

Exit mobile version