Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ισπανία – Αγγλία: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ομάδα του Ντε λα Φουέντε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανία – Αγγλία: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ομάδα του Ντε λα Φουέντε

Ισπανία - Αγγλία: Με σκορ 2-1 η Ισπανία ξανά στην κορυφή

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Με μια εντυπωσιακή τελετή ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός του Euro 2024 μεταξύ στην Ισπανία – Αγγλία. Ο Τζόρτζιο Κιελίνι (που ήταν ο νικητής την χρονιά Euro 2020), ήταν εκείνος που έφερε το τρόπαιο στο γήπεδο του Βερολίνου (Ολύμπιασταντιον). Μεγάλος νικητής ήταν η Ισπανία με σκορ 2-1, η οποία ήταν τρομερή μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας 15 ευκαιρίες για γκολ, με 5 να είναι στον στόχο.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αγγλία στην σέντρα. Πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για την Ισπανία στο 5ο λεπτό με μια επίθεση από τα αριστερά του Γουίλιαμς, με την άμυνα της Αγγλίας να διώχνει σε κόρνερ. Η Ισπανία ξανά με τον Γουίλιαμς πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπαίνοντας στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Γουόκερ ήταν εκεί και καθάρισε την φάση στέλνοντας κόρνερ. Στην συνέχεια, μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Λε Νόρμαν, έδωσε μάχη για να πάρει την μπάλα μετά από ένα κόρνερ και δοκίμασε ένα σουτ. Ωστόσο, το σουτ δεν ήταν πολύ ακριβές και η μπάλα πήγε πολλά μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι. Σειρά για επίθεση είχε η Αγγλία, με τον Φόντεν στο 16ο λεπτό κάνοντας μια δυνατή σέντρα από τα πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κόβεται από έναν αμυντικό. Πρώτη κίτρινη κάρτα για τον τελικό βγήκε στο 25ο λεπτό με φάουλ του Κέιν.

Στο 28ο λεπτό, η Ισπανία σουτάρει με δύναμη λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ένας αμυντικός κόβει την μπάλα, με την μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του τερματοφύλακα. Ο πιτσιρικάς Γιαμάλ στο 34ο λεπτό, κάνει μια κούρσα, αλλά δεν καταφέρνει να δημιουργήσει ευκαιρία καθώς ο αντίπαλος παίκτης τον κόβει. Η μπάλα φεύγει εκτός αγωνιστικού χώρου, με την ομάδα να κερδίζει κόρνερ. Η ομάδα του Ντε λα Φουέντε, πιέζει για ένα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Καρβαχάλ στο 38ο λεπτό, να στέλνει την μπάλα στην περιοχή σε μία προσπάθεια να βρει κάποιον συμπαίκτη του, αλλά ένας από τους αμυνόμενους παίκτες είναι εκεί και κόβει. Στο 43ο λεπτό, συνέχισε την πίεση με τον Μοράτα να παίρνει μια ωραία κάθετη πάσα, αλλά ένας από τους αμυντικούς παίκτες τον κόβει. Η Ισπανία κέρδισε ξανά κόρνερ με την ομάδα να είχε συνολικά στο πρώτο μέρος 6 κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μια σημαντική φάση για την Αγγλία, που έχασε μια καλή φάση με τον Φόντερ χτυπώντας το κεφάλι του γεμάτος απόγνωση, αφού έχασε μια τεράστια ευκαιρία! Πήρε την μπάλα από το φάουλ, την στάματησε με την μια και εξαπέλυσε έναν πύραυλο από κοντινή απόσταση στην κάτω αριστερή γωνία, αλλά ο Σίμον έκανε μια ωραία απόκρουση.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή της Ισπανία με τον Ρόντρι και να βγαίνει και να μπαίνει στην θέση του ο Μαρτίν Θουβιμέντι. Η Ισπανία μπήκε με τον πιο δυνατό τρόπο, με τον Γουίλιαμς να ανοίγει το σκορ στο 47ο λεπτό, με τον Γιαμάλ να βρίσκει τον Γουίλιαμς μέσα στην περιοχή και αυτός στέλνει την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία και πίσω από τον τερματοφύλακα της Αγγλίας. Μετά από 2 λεπτά, η Ισπανία είχε και άλλη ευκαιρία για γκολ με τον Όλμο να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση μετά από μια πάσα ακριβείας μέσα στην μεγάλη περιοχή. Έκανε γρήγορα ένα άστοχο σουτ, που πήγε πολύ έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 56ο λεπτό, είχε εξαιρετική προσπάθεια με τον Νίκο Γουίλιαμς, πήρε μια πάσα και κατάφερε να ξεφύγει από τον αμυντικό, έπειτα έπιασε ένα σουτ από μέση απόσταση που από ατυχία πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 600 λεπτό, η Αγγλία είχε μια προσπάθεια να κάνει μια φάση με τον Φόντεν, προσπαθώντας να πασάρει την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά η αντίπαλη άμυνα παρεμβαίνει. Τα λιοντάρια είχαν μια ακόμη φάση στο 64ο λεπτό, με τον Μπέλινγχαμ, ξεπερνά ωραία τα μαρκαρίσματα, αλλά αστοχεί με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής. Η μπάλα πήγε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι. Στο 66ο λεπτό, ο Γιαμάλ, πήρε μια πάσα μέσα στην περιοχή, κοντρόλαρε την μπάλα και την έσκαψε προς το αριστερό δοκάρι. Δυστυχώς για αυτόν, ο Πίκφορντ έκανε μια υπέροχη προσπάθεια και σταμάτησε την προσπάθεια του, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Το 1-1

Στο 72ο λεπτό η Ισπανία είχε καλή ευκαιρία με μια εισβάλει του Μίκελ Ογιαρθάμπαλ στην μεγάλη περιοχή για να πάρει μια πάσα, και εξαπολύει ένα χαμηλό σουτ προς την κατεύθυνση του αριστερού δοκαριού. Ο Πίκφορντ είναι σε ετοιμότητα και κόβει την προσπάθεια του με μια ωραία απόκρουση. Η επόμενη φάση ήταν για την Αγγλία στο 73ο λεπτό, αλλά τη φάση! Το γκολ έρχεται για τα λιοντάρια με τον Πάλμερ να παίρνει ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σίμον. Αυτός περνάει από τον αντίπαλο του στο όριο της περιοχής και ρίχνει ένα τρομερό σουτ στην κάτω αριστερή γωνία.

Στο 82ο λεπτό ο Γιαμάλ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπει η Ισπανία μπροστά, παίρνοντας μια πάσα ακριβείας, βρίσκεται ένας με έναν με τον τερματοφύλακα και στέλνει δυνατά την μπάλα προς το αριστερό κάθετο δοκάρι, με τον Πίκφορντ να είναι σε ετοιμότητα και σταματά την προσπάθεια του πέφτοντας.

Το 2-1

Η μπάλα στα δίχτυα για την Ισπανία στο 86ο λεπτό, με τον Κουκουρέλια να περνά την πάσα στον Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος απλά την έστειλε στα δίχτυα με το σκορ να πηγαίνει στο 2-1. Αμέσως μετά, στο 88ο λεπτό, ο Γουάτκινς  πήρε μια έξυπνη πάσα ακριβείας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια καλή ευκαιρία, αλλά η άμυνα κατάφερε να αποτρέψει τον κίνδυνο. Το παιχνίδι τελείωσε με την Ισπανία να είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης με σκορ 2-1!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις