Πότε αλατίζουμε το κρέας: Πριν ή μετά;

PLUS

Πότε αλατίζουμε το κρέας: Πριν ή μετά;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πότε αλατίζουμε το κρέας: Τι ισχύει;

15.07.2024 | 06:30

Οι περισσότεροι ψήστες συμφωνούν: αλατίζουμε προς το τέλος του ψησίματος ή μετά από αυτό, γιατί το αλάτι «τραβάει» τα υγρά του κρέατος και το στεγνώνει. Αν όμως τρώμε το μοσχάρι από ελαφρώς έως μετρίως ψημένο, μπορούμε να το αλατίσουμε από πριν, καθώς έτσι θα νοστιμίσει σε βάθος, ενώ το ελαφρύ ψήσιμο θα διασφαλίσει το ζουμερό αποτέλεσμα.

Συμβουλή νοστιμιάς: προμηθευόμαστε χοντρό θαλασσινό αλάτι ή την -πιο ακριβή- αφρίνα (ανθός αλατιού, fleur de sel), για να δώσουμε μια φίνα αλμυρή νότα και εξαιρετική γεύση στα ψητά μας. Επίσης, αναζητάμε στην αγορά σπέσιαλ αλάτια: καπνιστά, έγχρωμα ορυκτά με ήπια μεταλλικότητα και με ιδιαίτερα αρώματα και τόνους στη γεύση, αναμεμειγμένα με αρωματικά κ.λπ.

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηράκλειο: Panic button ζήτησε 48χρονος για προστασία από την πρώην σύντροφό του 15.07.2024 | 06:30
Φλωρίδης για Novartis: Στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα 15.07.2024 | 06:30
e-ΕΦΚΑ: Καλείται να πληρώσει 5.500 ευρώ σε ασφαλισμένη επειδή καθυστέρησε τη σύνταξή της 15.07.2024 | 06:30
Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του και καλού του φίλου για ξέπλυμα χρήματος πρότεινε ο εισαγγελέας 15.07.2024 | 06:30
Αδιανόητο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας -Ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του και την πέταξε στη θάλασσα 15.07.2024 | 06:30
Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 15.07.2024 | 06:30
Αγελάδες... καβάλησαν η μία την άλλη, ενώ τις χάιδευε η βασίλισσα Καμίλα 15.07.2024 | 06:30
Μητσοτάκης για την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών 15.07.2024 | 06:30
Exit mobile version