Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντιστροφή κλίματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιστροφή κλίματος

Η ακρίβεια αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες και στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα «καίριο χτύπημα» σε αυτό το πρόβλημα θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα που θα σχηματίσουν οι πολίτες ως προς την αποτελεσματικότητά της

Να αντιστρέψει το κλίμα που δημιούργησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσπαθεί η κυβέρνηση και ο τρόπος που έχει επιλέξει να το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Ο πρωθυπουργός σε κάθε δημόσια εμφάνιση και δήλωσή του προσπαθεί να κάνει κινήσεις «προς τα εμπρός» και δίνει έμφαση μόνο στην καθημερινότητα σε ό,τι αφορά στο κυβερνητικό έργο.

Του Γιάννη Ντσούνου

Οι πυλώνες που θα κινηθεί η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες είναι οι μεταρρυθμίσεις, η υγεία, η ασφάλεια και βέβαια η ακρίβεια. Ξεκινώντας από το τελευταίο, δηλαδή το πρόβλημα της ακρίβειας, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης  σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε τον πενταπλασιασμό των προστίμων που αφορούν σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας, ενώ διατηρεί τα καλάθια του νοικοκυριού έως το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, ενισχύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε μια προσπάθεια να μειώσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών η ακρίβεια αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες και στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα «καίριο χτύπημα» σε αυτό το πρόβλημα θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα που θα σχηματίσουν οι πολίτες ως προς την αποτελεσματικότητά της.

Το αίσθημα ασφαλείας

Επόμενος πυλώνας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, που δείχνει να έχει τρωθεί από τις συχνές συμπλοκές με όπλα, ακόμη και σε πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας. Από την δράση συμμοριών και από την έξαρση του φαινομένου της βίας και εγκληματικότητας ανηλίκων. Για τον λόγο αυτό, ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αύξησε τις πεζές περιπολίες στις περιοχές όπου αυξήθηκε η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια. Στην προσπάθεια πάταξης της εγκληματικότητας βοηθούν σημαντικά και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μέσω του οποίου αυστηροποιήθηκαν οι ποινές ακόμη και για παραπτώματα που οδηγούσαν τους παραβάτες εκτός φυλακής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ενίσχυση της Υγείας

Ακολουθεί η υγεία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο με προσλήψεις, όσο και με την συνδρομή των ιδιωτών γιατρών έναντι αμοιβής και κινήτρων για να καλύψουν κενά σε νοσοκομεία και απομακρυσμένες περιοχές. Τέλος, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το νέο υπουργικό σχήμα την προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και την απρόσκοπτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για κάθε υπουργείο.

Περαιτέρω κινήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εξετάζονται και νέες κινήσεις για την ελάφρυνση των πολιτών στην φορολόγηση, ωστόσο αυτές οι αποφάσεις θα έρθουν όταν τα έσοδα του κράτους κινούνται ικανοποιητικά και όταν τα δημοσιονομικά μεγέθη το επιτρέψουν. Στόχος όπως έλεγε στην Alpha freepress κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, είναι το εισόδημα των πολιτών που έχει αυξηθεί το τελευταίο έτος να μην εξανεμίζεται από την ακρίβεια και τους φόρους. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι με αυτές τις κινήσεις οι πολίτες θα δουν απτά αποτελέσματα, γεγονός που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους και προς την κυβέρνηση, αλλά και προς την ΝΔ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις