Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ – Novartis: “Φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες θα υποδείξουν ανθρώπους δικούς τους”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Novartis: “Φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες θα υποδείξουν ανθρώπους δικούς τους”

Γεωργιάδης: Να βγουν οι κουκούλες

«Αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αγωγή κατά της Novartis για να διεκδικήσει αποζημίωση και στην Ελλάδα την αγωγή έκανε ο Θάνος Πλεύρης και αυτή τρέχει», ανέφερε σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ότι έχει οριστεί δικάσιμος, καθώς όπως είπε «πήραμε το πόρισμα του αμερικανικού κράτους με τον συμβιβασμό που έκανε η εταιρεία παραδεχόμενη αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα και έχουμε κάνει προσφυγή ζητώντας αποζημίωση 1 εκατ. Ευρώ». Ο υπουργός Υγείας είπε ότι η προσφυγή «θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας γιατί υπάρχουν ζητήματα ενδεχόμενης παραγραφής, γιατί εμείς πήγαμε αργά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει το ίδιο στον πρώτο προστατευόμενο μάρτυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυνήγησε ποτέ τη Novartis». Πρόσθεσε δε, ότι έχει οριστεί δικάσιμος, καθώς όπως είπε «πήραμε το πόρισμα του αμερικανικού κράτους με τον συμβιβασμό που έκανε η εταιρεία παραδεχόμενη αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα και έχουμε κάνει προσφυγή ζητώντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ».

Για τους προστατευόμενους μάρτυρες είπε ότι γνωρίζουμε επίσημα τον έναν καθώς στην επιτροπή της βουλής κατατέθηκε το χαρτί της αμερικανικής κυβέρνησης που αναφέρει ότι ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας. «Η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραδεχτεί σε εμάς ότι ο κ. Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, είναι προστατευόμενος μάρτυρας στην Αμερική. Ταυτόχρονα το ίδιο πρόσωπο είναι και σε εμάς», είπε και πρόσθεσε ότι «το ίδιο πρόσωπο που στην Ελλάδα εμφανίζεται ως Μάξιμος Σαράφης». Όπως είπε ο κ. Δεστεμπασίδης κατέθεσε στην κ. Τουλουμπάκη ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε από τη Novartis 2 εκατ ευρώ, κάτι που δεν το κατέθεσε στο FBI στην Αμερική». «Οι δικαστές που αθώωσαν την κυρία Τουλουπάκη πήραν μεγάλη ευθύνη και άφησαν ένα άγος να πλανάται στην ελληνική δημοκρατία και πήραν πολύ μεγάλη ευθύνη πάνω τους και οι πέντε. Κάποτε ίσως αποδειχθεί γιατί πήραν την ευθύνη» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι «στην Αμερική οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν πει μόνο για γιατρούς και όχι για πολιτικούς».

Ταυτόχρονα οι υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι ενώ γνωρίζουν ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας, δεν μπορούν να τον ρωτήσουν γιατί κατέθεσε άλλα στην Ελλάδα και άλλα στην Αμερική, γιατί προστατεύεται από τη Δικαιοσύνη.«Το δικαστήριο δεν κρύβει την ταυτότητά του, αλλά μου απαγορεύει να του κάνω μία αγωγή και μία μήνυση» τόνισε και πρόσθεσε ότι με την αποκάλυψη του χρηματικού ποσού που έλαβε ο μάρτυρας, αλλάζουν τα πράγματα με το νόμο Φλωρίδη. «Ο νέος νόμος επανεξετάζει αν πρέπει να έχει προστασία. Επίσης, προβλέπεται ότι η προστασία άρεται αν ο μάρτυρας δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό για τη δίκη». «Κανείς στην ελληνική κοινή γνώμη δεν είχε αντιληφθεί ότι έχουν φύγει με τόσα εκατομμύρια», τόνισε ο υπουργός Υγείας σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Γεωργιάδης: Να βγουν οι κουκούλες

Οι άνθρωποι αυτοί κατηγόρησαν 10 πρόσωπα που αθωώθηκαν και άρα οι μάρτυρες δεν εισέφεραν τίποτα. Αρα αυτομάτως από το νόμο πρέπει να φύγει η κουκούλα, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. Στην ερώτηση τι θα γίνει αν αρθεί η προστασία, ποιες κινήσεις θα κάνει ο ίδιος και οι υπόλοιποι που έχουν αναφερθεί «Θα κάνουμε όλα τα προβλεπόμενα. Αν βρεθούν στο δικαστήριο θα μιλήσουν και ποιος θα τους έβαλε» είπε και συμπλήρωσε «έχω την πεποίθηση ότι αν βρεθούν στο δικαστήριο θα μιλήσουν και θα πουν ποιος τους έβαλε. Θα αποκαλυφθεί 100% η πολιτική σκευωρία. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην τυχόν ο εισαγγελέας πει μην ξεφτιλίσουμε τους δικαστές που έβγαλαν αυτό το άθλιο βούλευμα». «Εχει σκανδαλιστεί το πανελλήνιο. Περιμένω να δω και στην πράξη αυτό που λέω ότι έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», ανέφερε. Και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται πραγματικά ότι αν βγουν οι κουκούλες θα υποδείξουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις