Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Χαρδαλιάς: Κατέθεσε μήνυση για το κύκλωμα εκβιαστών – «Το απόστημα θα σπάσει»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χαρδαλιάς: Κατέθεσε μήνυση για το κύκλωμα εκβιαστών – «Το απόστημα θα σπάσει»

Ο περιφερειάρχης Αττικής κοινοποίησε τη μηνυτήρια αναφορά και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

O περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και άλλα), που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την ΕΛΑΣ, με πρωταγωνίστρια την ήδη προφυλακισμένη 43χρονη «Νάνσυ», η οποία φέρεται ως διευθυντικό μέλος κυκλώματος εκβιασμών που δρούσε μαζί με άλλα μέλη στον Δήμο Αθηναίων και εκβίαζε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κύκλωμα εκβιαστών οι κατηγορούμενοι είναι 14 και, ανά περίπτωση, αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, που αφορούν στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία στόχευε επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς κοινοποίησε τη μηνυτήρια αναφορά και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος πενταετίας όλες οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί και αφορούν στη διεύθυνση υγειονομικού ελέγχου.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην πρόθεσή του να μην μείνει καμία καταγγελία για τη διεύθυνση υγειονομικών ελέγχων, χωρίς να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, δήλωσε: «Κοινοποιήσαμε τη μηνυτήρια αναφορά για διερεύνηση όλων καταγγελιών που έχουν υπάρξει στα αρχεία της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε τη διερεύνηση σε βάθος. Το απόστημα θα σπάσει. Να παρέμβει η Δικαιοσύνη, ώστε να τελειώσουμε για πάντα συστήματα εκείνα που πληγώνουν τον απλό πολίτη. Έχω εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μου, η συντριπτική πλειοψηφία είναι έντιμοι άνθρωποι. Είμαι εδώ για να δώσω τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν πολίτες. Όλοι κατά καιρούς κάνουν αναφορές, αλλά κανένας δεν πήγε στον εισαγγελέα. Μιλάμε για τελευταία πενταετία. Δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπτωση, θα πρέπει να μάθουν όλοι να σέβονται και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις