«Στα πράσα» συμμορία-τρόμος για Άγγλους παραθεριστές στη Ζάκυνθο

ΕΛΛΑΔΑ

«Στα πράσα» συμμορία-τρόμος για Άγγλους παραθεριστές στη Ζάκυνθο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Άγρια συμμορία νεαρών ληστών εγκλώβιζε Άγγλους τουρίστες στα αυτοκίνητά τους.

16.07.2024 | 09:27

Μέχρι και τα… παπούτσια(!) έβγαζαν βίαια από τα πόδια των τουριστών, ιδιαίτερα άγγλων, που κάνουν τις διακοπές τους στον Λαγανά της Ζακύνθου, τα μέλη τετραμελούς συμμορίας νεαρών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας του νησιού. Οι τέσσερις, δύο Έλληνες και 2 Αλβανοί, από 17 έως 20 ετών, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και απόπειρες ληστειών, αντιμετωπίζουν συν τοις άλλοις και την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης!

Κι αυτό, γιατί βάσει σχεδίου, κινούμενοι με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο και αναζητώντας θύματα μεταξύ αλλοδαπών παραθεριστών, επεδίωκαν να τους βρουν σε στιγμές που έμπαιναν στα αυτοκίνητά τους. Ξαφνικά εξαπέλυαν την ληστρική επίθεση και εγκλώβιζαν το θύμα μέσα στο αυτοκίνητο για να μη μπορεί να αντιδράσει. Εκεί, καλυπτόμενοι και από πλευρές του αμαξώματος (πόρτες κ.λπ.), έβγαζαν τα παπούτσια του παγιδευμένου θύματος και στη συνέχεια άρπαζαν τα τσαντάκια με χρήματα, κάρτες αλλά και τα κοσμήματα.

 

Με ξύλινα ρόπαλα

Μετά τις καταγγελίες Άγγλων παραθεριστών, ότι έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των νεαρών ληστών, ένας από τους οποίους τους απειλούσε όση ώρα οι υπόλοιποι επετίθεντο, κρατώντας ξύλινα ρόπαλα με πιστόλι, κινητοποιήθηκε η Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών. Εν τέλει, συνελήφθησαν, λέει η Αστυνομία, «μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε ληστεία και απόπειρα του ιδίου αδικήματος, σε βάρος παραθεριστών στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου».

Κατά την ίδια ενημέρωση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ζακύνθου εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με τη συνδρομή κι άλλων αστυνομικών, που περιπολούσαν, στην περιοχή, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Και τα παπούτσια

«Από την έρευνα των αστυνομικών», πληροφορεί η ΕΛ.ΑΣ. «διαπιστώθηκε ότι, πριν τα μεσάνυχτα, οι τέσσερις δράστες, κινούμενοι με αυτοκίνητο, προσέγγισαν παραθεριστή αφαιρώντας του με τη χρήση σωματικής βίας τα υποδήματα που φορούσε και χρηματικό ποσό, συνεχίζοντας να τον χτυπούν κρατώντας τον εντός του αυτοκινήτου, ενώ λίγη ώρα μετά με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να αφαιρέσουν προσωπικά αντικείμενα από δύο ακόμη παραθεριστές». Στην κατοχή τους, καθώς, και εντός του οχήματος, που επέβαιναν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ένα πλαστικό πιστόλι, λυμένο στα εξαρτήματά του, 2 ξύλινα ρόπαλα, το χρηματικό ποσό των -1.215- ευρώ κα 4 κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και απόπειρα του ιδίου αδικήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Δεν παίρνω λέξη πίσω» - Ανυποχώρητος ο Πολάκης μετά το «βούλωσ’ το» στη Συρεγγέλα. 16.07.2024 | 09:27
45χρονη βρέθηκε νεκρή σε παραλία του Ρεθύμνου - Δίπλα της βρισκόταν μεθυσμένος ο σύντροφός της 16.07.2024 | 09:27
Τουρίστες διέσωσαν αδέσποτο γατάκι - Μια ιστορία που συγκινεί 16.07.2024 | 09:27
Πότε λήγει η προθεσμία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι 16.07.2024 | 09:27
Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά 16.07.2024 | 09:27
Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του - Η αλλαγή στη φρουρά του 16.07.2024 | 09:27
Παναγιωτόπουλος: Άδεια διαμονής θα σημαίνει αυτομάτως και έκδοση ΑΜΚΑ για τους νόμιμους μετανάστες 16.07.2024 | 09:27
Αφιερώματα σε Μπέλλου - Γαβαλά, αλλά και live Encardia - Alejandro Diaz, στην τρίτη εβδομάδα του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 16.07.2024 | 09:27
Exit mobile version