Μετακόμιση σε μικρότερο σπίτι: Τι πρέπει να προσέξετε

PLUS

Μετακόμιση σε μικρότερο σπίτι: Τι πρέπει να προσέξετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μετακόμιση σε μικρότερο σπίτι: Τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν μετακομίσετε σε έναν μικρό χώρο

16.07.2024 | 14:48

Παρόλο που η επιλογή να κατοικήσετε σε ένα μικρό σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα – λιγότερη ακαταστασία, λιγότερα πράγματα για καθάρισμα και ευκολότερη διακόσμηση – δεν θα ήμασταν ειλικρινείς αν δεν αναγνωρίζαμε ότι υπάρχουν και ορισμένες προκλήσεις.

Ωστόσο, αυτές οι προκλήσεις δεν είναι αξεπέραστες. Παρακάτω, θα βρείτε τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν μετακομίσετε σε έναν μικρό χώρο και πώς να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για μια άνετη καθημερινότητα.

Μειώστε τα υπάρχοντά σας

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά πολλές φορές οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να είναι επιζήμιοι για τον χώρο σας. Το μυστικό στους μικρούς χώρους δεν είναι να ξεκινήσετε με την αναζήτηση αποθηκευτικών λύσεων, αλλά να επαναξιολογήσετε τα υπάρχοντά σας και να αποφασίσετε ποια δεν χρειάζεστε. Μετά από αυτό, μπορείτε να σκεφτείτε τι αποθηκευτικούς χώρους πραγματικά χρειάζεστε.

Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο

Για να φαίνεται ο χώρος σας ευάερος, πρέπει πάντα να έχετε κατά νου να αφήνετε ελεύθερο χώρο. Δώστε στον εαυτό σας τον χώρο να αναπνεύσει. Ακόμα και μικρές αλλαγές – όπως η χρήση πιρουνιών αντί για σπάτουλες και κουτάλες σερβιρίσματος – θα σας εξασφαλίσουν περισσότερο χώρο. Επίσης, βγάζετε πάντα τα λαχανικά και τα φρούτα σας από τις συσκευασίες και τις σακούλες. Τέτοιες απλές ενέργειες θα σας προσφέρουν τον χώρο που χρειάζεστε.

Αναγνωρίστε ακριβώς τι χρειάζεστε

Μην προσπαθείτε να στριμώξετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε έναν ήδη διαμορφωμένο χώρο, αλλά αναγνωρίστε εκ των προτέρων πόσο χώρο χρειάζεστε. Αφού το διαπιστώσετε, θα χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί και να διαμορφώσετε τους χώρους που θα σας εξυπηρετήσουν. Γενικά, προσπαθήστε να κατευθύνετε τα βλέμματα προς τα πάνω – είναι ένα τρικ που κάνει τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Μην διστάζετε να ξοδέψετε κάτι παραπάνω

Ο χώρος σας είναι μικρός, που σημαίνει πως δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα. Επενδύστε, λοιπόν, σε λίγα και καλά. Αγοράστε ποιοτικότερες εκδοχές καθημερινών αντικειμένων, όπως ξύλινες κρεμάστρες αντί για πλαστικές. Σε μικρούς χώρους, όλα είναι πιο ορατά και έχουν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι σε μεγαλύτερους χώρους.

Σταματήστε να ανησυχείτε

Είναι ιδιαίτερα θετικό να ζείτε με λίγα πράγματα. Θα συνειδητοποιήσετε πόσα αντικείμενα ήταν πραγματικά περιττά και πόσο πιο ελαφριοί θα νιώσετε όταν ζείτε μόνο με τα απαραίτητα. Σταματήστε, λοιπόν, να ανησυχείτε και απολαύστε τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει ένα μικρό σπίτι στην καθημερινότητά σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Exit mobile version