Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συνεχίζεται ο καύσωνας – Έως 37 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται ο καύσωνας – Έως 37 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου

Καιρός: Ψήνεται η χώρα από τον καύσωνα – Επιμένει με 42άρια η θερμοκρασία

Με την θερμοκρασία να έχει απογειωθεί και να δείχνει σταθερά πάνω από 40 βαθμούς θα κυλήσει και η σημερινή μέρα (16.07.2024). Οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως την Παρασκευή. Η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 42 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας και την κατάσταση στην ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Και όλα αυτά την ώρα που ο καύσωνας ευνοεί τις συνθήκες για πυρκαγιά.

Η θερμοκρασία χθες κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα. Στην περιοχή Ηλιόλουστο Κιλκίς έφτασε τους 42 σύμφωνα με το meteo. Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τον καύσωνα που χτυπά τη χώρα.

 

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού

Για σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 40, στην Ήπειρο από 23 έως 38, στη Θεσσαλία από 23 έως 41, στη Δυτική Στερεά από 24 έως 40, στην υπόλοιπη Στερεά από 22 έως 38, στην Πελοπόννησο από 20 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 38, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 37, στις Κυκλάδες από 24 έως 34, στα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 και στην Κρήτη από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιά

Ο καύσωνας σε συνδυασμό με τα μελτέμια αυξάνουν τον κίνδυνο για πυρκαγιές ενώ σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας σήμερα Τρίτη (16.07.2024) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις