Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γρανίτα πεπόνι σε ξυλάκι: Το πιο δροσερό γλυκό για τα παιδιά
PLUS

Γρανίτα πεπόνι σε ξυλάκι: Το πιο δροσερό γλυκό για τα παιδιά

Γρανίτα πεπόνι σε ξυλάκι: Με γιαούρτι, μέλι, lime ή αγγούρι, το πεπόνι γεμίζει τα ψηλά ποτήρια μας ή ακόμα καλύτερα τα κλασικά ξυλάκια παγωτού

Σταθερή αξία στις καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες μας, στους χυμούς, στα παγωτά, στα smoothies αλλά και στις γρανίτες που επιλέγουμε να φτιάξουμε μόνοι στο σπίτι μας, το πεπόνι πρωταγωνιστεί αυτή την εποχή σχεδόν σε κάθε οικιακό καταψύκτη. Γλυκό, δροσερό, με ανάλαφρη μεσογειακή γεύση και φίνα αρώματα που προδίδουν καλοκαίρι, το πεπόνι εμπνέει μία σειρά εύκολων και απολαυστικών συνταγών που φέρνουν τόνωση και ευεξία στην κουραστική καθημερινότητά μας. Οι σπιτικές γρανίτες από πεπόνι είναι μία εξαιρετική ιδέα για να δροσίσουμε ευχάριστα και εναλλακτικά τον ουρανίσκο μας, να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας ή να σερβίρουμε κάτι θρεπτικό και εύγευστο στα παιδιά μας.

Με γιαούρτι, μέλι, lime ή αγγούρι, το πεπόνι γεμίζει τα ψηλά ποτήρια μας ή ακόμα καλύτερα τα κλασικά ξυλάκια παγωτού, με πρωτότυπες γρανίτες οι οποίες εύκολα γίνονται η απόλυτη τάση στα απογευματινά καλοκαιρινά μας ραντεβού στο μπαλκόνι, στη βεράντα ή στον κήπο. Αυτές είναι μερικές συνταγές σε γρανίτες πεπόνι που γίνονται κυριολεκτικά στο πι και φι και μπορούν παρ’ όλα αυτά να μας γλυκάνουν έξυπνα και υγιεινά και πάνω απ’ όλα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρόνο, ενέργεια και πολλά υλικά.

Γρανίτα πεπόνι με γιαούρτι και lime

Μπορεί το γιαούρτι ως υλικό να αγαπάμε να το χρησιμοποιούμε σε διάφορες γλυκές παρασκευές (ειδικά σε εκείνες που απαιτούν ψυγείο και έχουν σταθερή ζήτηση το καλοκαίρι, όπως είναι π.χ. τα smoothies), όμως ταιριάζει εξίσου καταπληκτικά και σε γρανίτες. Στην παρακάτω συνταγή το πεπόνι ενισχύει τη γλύκα και τα αρώματά του καθώς μιξάρεται με το σιρόπι αγαύης, ενώ και το lime συμβάλει και αυτό με τις οξύτητές του στο να βρει η συγκεκριμένη γρανίτα τις ιδανικές ισορροπίες.

Υλικά (για 6 ξυλάκια)

3 φλιτζ. πεπόνι (κομμένο σε κύβους)
3 κουτ. σούπας χυμό lime
1 φλιτζ. γιαούρτι (με άρωμα βανίλια)
2-3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
1 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα lime
½ φλιτζ. φύλλα φρέσκιας μέντας

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι αυτά να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε θήκες για ξυλάκια παγωτού και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 4-6 ώρες.

Γρανίτα πεπόνι με μέντα και αγγούρι

Η δροσιστική γεύση του αγγουριού και η φρεσκάδα της μέντας μπλεντάρονται αρωματικα με τη σάρκα και τους χυμούς του πεπονιού, φτιάχνοντας το τέλειο γλυκό καλοκαιρινό σνακ. Μία πρόταση που γίνεται επίσης πολύ εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά (για 6 ξυλάκια)

1 μέτριο πεπόνι (κομμένο σε κομμάτια)
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
10 φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι με το νερό μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (και το μείγμα με το μέλι) χτυπώντας σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά. Γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες του παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4- 6 ώρες.

Γρανίτα πεπόνι με ακτινίδιο

Η οξύτητα του λεμονιού συναντά τη δροσιστική γλύκα του πεπονιού.  Αυτή η γρανίτα είναι πολύ γρήγορη, εξαιρετικά φιλική προς όλους εμάς που δεν θέλουμε να περνούμε τη μισή μέρα μας στην κουζίνα και επιπλέον γίνεται μόλις με τρία υλικά τα οποία ούτως ή άλλως, όλοι λίγο ως πολύ, φυλάμε στα ντουλάπια και στο ψυγείο μας.

Υλικά (για 6 ξυλάκια)

1 μεσαίο πεπόνι (κομμένο σε κύβους)
1 ώριμο ακτινίδιο
1/2 κούπα χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι καραμέλας

Διαδικασία

Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στις θήκες του παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Περιμένουμε τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί. Αφαιρούμε από τις θήκες μόνο όταν είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις